T teknolojiuzmani Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,799 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 9 Kas 2023 #1 Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin veya tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek) 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 5-6 bardak un Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce süt sıvı yağ maya şeker tuz ve yumurta sarısının 1 i ayrılır diğerleri içine katılır ve karıştırılır. Sonra oda sıcaklığında margarini katıp karıştırın. Unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Bezeler koparıp elimizle bastırarak açalım ortasına lor peyniri koyalım kapatalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim hepsi bitinceye kadar yapalım. Hazır olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sürüp çatal ile çizikler atalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 arasında pişirelim. Çok güzel oldular Ben 1 tepsiye sığdıramadım yaparken ayarlarsınız. Şimdiden deneyecek olanlara kolay gelsin . Afiyet olsun Bu tarif elif atalar’ın tarifinden alınarak hazırlanmıştır . Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pastane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler 1 paket margarin veya tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı süt 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine sürülecek) 2 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı tuz 5-6 bardak un Pastane Poğaçası Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk önce süt sıvı yağ maya şeker tuz ve yumurta sarısının 1 i ayrılır diğerleri içine katılır ve karıştırılır. Sonra oda sıcaklığında margarini katıp karıştırın. Unu da azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayalım. Ele yapışmayacak bir hamur elde edelim. Bezeler koparıp elimizle bastırarak açalım ortasına lor peyniri koyalım kapatalım. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizelim hepsi bitinceye kadar yapalım. Hazır olan poğaçalarımızın üzerine yumurta sürüp çatal ile çizikler atalım. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 20-25 arasında pişirelim. Çok güzel oldular Ben 1 tepsiye sığdıramadım yaparken ayarlarsınız. Şimdiden deneyecek olanlara kolay gelsin . Afiyet olsun Bu tarif elif atalar’ın tarifinden alınarak hazırlanmıştır . Pastane Poğaçası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı