Y yasuo Yeni Üye Katılım 14 Şub 2021 Mesajlar 84,876 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 36 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 19 Tem 2024 #1 Patates Püresi Tanımı İçin Materyaller 1 kg patates 200 ml süt 70 gram tereyağı Tuz Karabiber Muskat (isteğe bağlı ben koymadım) Beyaz biber (isteğe bağlı ben koymadım) Patates Püresi Tanımı Yapılışı Patatesler ayıklanıp yıkanır ve tencereye alınır. Patateslerin üzerini geçecek kadar su koyulur. Ocağa alınır ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Patatesler pişmek üzereyken farklı bir yerde 1 su bardağı süt kaynatılır. Patatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve derin bir kabın içinde çatalla ezilir. Patatese sıcak süt ve tereyağı eklenir. Tereyağı ezilip püreye güzelce yedirilir ve pürüzsüz bir püre elde edilir. Püreye tuz ve beyaz biber eklenir. Rendenin ince tarafıyla çok az muskat rendelenir. Sıcak servis edilir.
Patates Püresi Tanımı İçin Materyaller 1 kg patates 200 ml süt 70 gram tereyağı Tuz Karabiber Muskat (isteğe bağlı ben koymadım) Beyaz biber (isteğe bağlı ben koymadım) Patates Püresi Tanımı Yapılışı Patatesler ayıklanıp yıkanır ve tencereye alınır. Patateslerin üzerini geçecek kadar su koyulur. Ocağa alınır ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Patatesler pişmek üzereyken farklı bir yerde 1 su bardağı süt kaynatılır. Patatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve derin bir kabın içinde çatalla ezilir. Patatese sıcak süt ve tereyağı eklenir. Tereyağı ezilip püreye güzelce yedirilir ve pürüzsüz bir püre elde edilir. Püreye tuz ve beyaz biber eklenir. Rendenin ince tarafıyla çok az muskat rendelenir. Sıcak servis edilir.