Patatesli Buzluk Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 100 gram eritilmiş tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 4-5 adet patates
- 2 çay kaşığı kuru nane
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı yoğurt
Patatesli Buzluk Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesli rulo buzluk böreğin iç harcı için öncelikle kabuklarını sorduğumuz doğrayıp haşladığımız patatesleri patates ezici yardımı ile ezelim.
- Ezdiğimiz patateslerin üzerine karabiber, toz kırmızı biber, nane ve tuzu ekleyerek karıştıralım.
- Sosu için uygun bir karıştırma kabına yumurta, sıvı yağ, süt, eritilmiş tereyağı, yoğurt, kabartma tozu ve maden suyunu alarak karıştıralım.
- Yufkalarımızdan bir adedini masaya açalım ve üzerine hazırladığımız sostan dökelim ve her yerine gelecek formda yayalım.
- İç harcımızdan 3-4 kaşık kadarını yufkamızın üzerine alalım ve kaşığın karşıt tarafı ile her yerine yayalım.
- Tekrar üzerine yufka yerleştirelim ve sostan sürelim.
- Ardından patatesli iç harcımızdan yerleştirelim. 3 ve 4. Yufkayı da sırası ile birebir süreçleri uygulayarak üst üste alalım.
- Böreğimizi sarmak için yufkamızın kenarlarından 3’er parmak kadarını içe hakikat katlayalım.
- Daha sonra yufkamızı rulo formunda saralım ve 3 eşit modüle bölelim.
- Böldüğümüz böreğimizi tepsiye alalım ve 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakalım. ( ben gündüzden yaptım akşam pişirdim).
- Sürenin sonunda dolaptan aldığımız böreğimizi 1’er parmak kalınlığında dilimleyerek fırın tepsisine sıralayalım.
- Üzeri için yumurta sarısına yoğurt ekleyelim ve çırpalım. Fırça yardımı ile böreklerimizin üzerine sürelim.
- Böreklerimizi evvelden ısıttığımız 200°c fırında yaklaşık 40 dakika pişmeye bırakalım.Afiyet olsun. .