D dadaş Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,364 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 26 Kas 2023 #1 Patatesli Dolama Büyükanne Böreği Tarifi İçin Malzemeler Patatesli içi için : 5 adet orta boy haşlanmış patates 1 adet kuru soğan 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri rendesi 1 çay kaşığı tuz, tatlı pulbiber Yarım çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam ince kıyım maydanoz Böreğin sosu için: 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ eritilmiş olacak Yarım çay kaşığı karbonat tuz 1 adet yumurta Böreğin üzerine; 1 adet yumurtan sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Patatesli Dolama Büyükanne Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavaya yağları koyalım minik doğranmış soğanı koyalım,2 dk kavuralım. Haşlanmış rendelenmiş patatesi ekleyelim yavaşça ezmeden karıştıralım. Tuz, baharatı serpelim, 2 dk daha kavuralım ,ocağı kapatalım. Maydanozu kaşarı serpip karıştıralım, soğuması tabağa alalım. Sosu için bir kaseye eritilmiş tereyağ, sıvı yağ, yoğurt ,tuz ,karbonat ,yumurtayı, koyalım iyice çırpalım. Küçük boy fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım . Tezgahın üzerine yufkayı yayalım . Dörde bölelim sostan biraz sürelim. 2 yemek kaşığı patatesli içten serpiştirelim. Gül şekli vererek tepsinin ortasına koyarak diğer parçaları aynı şekilde yaparak böreğin etrafına dolayalım . Üzerine kalan sosun içine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yağı koyup karıştıralım. Sonra bu sosu üzerine sürelim önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirelim . Afiyet olsun. Not :benim küçüktü 2 adet yufka kullandım dörde bölerek yaptım çok yapmak isteyen miktarı artırabilir. Patatesli Dolama Büyükanne Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Patatesli Dolama Büyükanne Böreği Tarifi İçin Malzemeler Patatesli içi için : 5 adet orta boy haşlanmış patates 1 adet kuru soğan 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri rendesi 1 çay kaşığı tuz, tatlı pulbiber Yarım çay kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tereyağ 3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 tutam ince kıyım maydanoz Böreğin sosu için: 1 çay bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı tereyağ eritilmiş olacak Yarım çay kaşığı karbonat tuz 1 adet yumurta Böreğin üzerine; 1 adet yumurtan sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ Patatesli Dolama Büyükanne Böreği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Tavaya yağları koyalım minik doğranmış soğanı koyalım,2 dk kavuralım. Haşlanmış rendelenmiş patatesi ekleyelim yavaşça ezmeden karıştıralım. Tuz, baharatı serpelim, 2 dk daha kavuralım ,ocağı kapatalım. Maydanozu kaşarı serpip karıştıralım, soğuması tabağa alalım. Sosu için bir kaseye eritilmiş tereyağ, sıvı yağ, yoğurt ,tuz ,karbonat ,yumurtayı, koyalım iyice çırpalım. Küçük boy fırın tepsisine yağlı kağıt koyalım . Tezgahın üzerine yufkayı yayalım . Dörde bölelim sostan biraz sürelim. 2 yemek kaşığı patatesli içten serpiştirelim. Gül şekli vererek tepsinin ortasına koyarak diğer parçaları aynı şekilde yaparak böreğin etrafına dolayalım . Üzerine kalan sosun içine yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı yağı koyup karıştıralım. Sonra bu sosu üzerine sürelim önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirelim . Afiyet olsun. Not :benim küçüktü 2 adet yufka kullandım dörde bölerek yaptım çok yapmak isteyen miktarı artırabilir. Patatesli Dolama Büyükanne Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı