1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı ya da margarin (10 gr civarı oluyor)
Tuz
1 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
İç harcı için;
2 adet orta boy patates
Tuz, karabiber
1 – 1.5 yemek kaşığı mayonez(isteğe bağlı)
2 su bardağı dolusu kaşar peyniri rendesi
Patatesli Kaşarlı Ekmek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım.
Bütün malzemeleri kabımıza alıp en son unu ekleyelim. Ve mutlaka kontrollü olsun.Bardak ölçüm 200 ml 1 su bardağından sonrasını mutlaka kontrollü ekleyin un markasına göre farkedebiliyor çok sertleşmesin hamurumuz. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur olması gerekiyor.
Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olması gerekiyor.
Hamurumuz hazır olunca üzerini örterek 50 dakika kadar buzdolabında bekletelim.
Hamurumuz beklemedeyken iç harcımızı hazırlamaya başlayalım.
Patateslerimizi mutlaka sıcakken ezmeye çalışalım soğuduğunda zor oluyor.Bu arada ben patatese 1 küçük boy daha ekleyerek fazla kullanıp kaşar ölçüsünü azalttım, siz de damak zevkinize göre ayarlama yapabilirsiniz.
Mayonez ve baharatlarımızı ekleyerek karıştıralım. Üstü örtülü beklemeye alalım.
Hamurumuzu alarak oklava yardımıyla çok büyük olmayan bir ebatta yuvarlak açalım.
Kenar kısımlarını boş bırakarak ortasına kaşar, patates ve tekrar kaşar olarak iç harcımızı ekleyelim.
Hamurda boş bıraktığımız kenar kısımları yavaşça elimizle toplayarak ekmeğimizi kapatalım.
Kapatma işleminden sonra hamurumuzu ters çevirip çok bastırmadan oklavayla hafif açıp düzleştirelim.
Tavaya hafif yağ sürerek hamurumuzu koyalım.
Alt ve üst kısımları kızarana kadar pişirelim.
Sıcakken servis yapalım.
Hem çok pratik bir tarif, hem doyurucu hem de çok güzel. İyiki denedim diyeceksiniz eminim. Şimdiden afiyet olsun .
Patatesli Kaşarlı Ekmek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı