bilgisayarci
Yeni Üye
Patatesli Milföy Hamurundan Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 10 adet kare milföy hamuru
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 adet orta boy patates
- yarım çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 su bardağı yoğurt
- 1-2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- tereyağı
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber
- Maydanoz
Patatesli Milföy Hamurundan Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce patateslerimizi doğrayıp bir tencerede haşlıyoruz. Ondan sonra bir tavaya sıvı yağımızı döküp üzerine küp küp doğradığımız soğanları ekleyip iyice karıştırıyoruz.
- Soğanlarımız pembeleşene kadar karıştırıyoruz. Daha sonra üzerine 1 kaşık domates salçası ve bir kaşık biber salçası ekliyoruz. Son olarak tüm baharatları ve tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Bu işlemimiz bittiğinde tavamızı kenarıya alıp soğumasını bekliyoruz.
- Patateslerimiz haşlandıktan sonra onu iyice püre haline getiriyoruz ve kavurduğumuz iç harcını patates püresinin içine koyup iyice karıştırıyoruz.
- Sonra milföy hamurlarını alıp iç harcımızı üzerine sürüp 3 dilim kesik rulo şeklinde sarıyoruz ve borcamımıza koyuyoruz.
- Bu işlemi 10 milföy hamurumuzda yapıyoruz. Isıttığımız fırınımızda 170 derecede pişiriyoruz. Yaklaşık 30 dakika fırında pişirin.
- En son sarımsaklı yoğurdumuzu yapıyoruz. 1 su bardağı yoğurdumuzun içine rendelenmiş sarımsaklarımızı ve 1 çay kaşığı tuzumuzu ekleyip karıştırıyoruz. 2 tatlı kaşığı suda ekleyip dahada sıvı olmasını sağlıyoruz.
- Daha sonra bir küçük tencereye istediğiniz şekilde tereyağı koyuyorsunuz. Ben 2 yemek kaşığı tereyağı koydum.
- Üzerine 2 çay kaşığı toz biber ekleyip karıştırdım.
- Böreklerimiz piştikten sonra sarımsaklı yoğurdumuzu döküyoruz. Ardından toz biberli yağımızı döküp üzerine maydanozumuzu ekliyoruz.