morfeus
Yeni Üye
Patatesli Pamuk Poğaça Börek Tanımı İçin Materyaller
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (Beyazı içine sarisi üstüne sürülecek )
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 küçük paket yaş maya yahut 1, 5 tatlı kaşığı instant maya
- Alabildiği kadar un (Ben 5 su bardağı kadar un kullandım)
Patatesli Pamuk Poğaça Börek Tanımı Yapılışı
- İç gereci için 3 orta uzunluk patatesi haşladım 1 orta uzunluk soğan küçük küçük doğradım.
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı ek ettim patateslerimi kavurdum baharatlarımı ve salçamı ek ettim.
- Yarım çay kaşığı karabiber. Yarım çay kaşığı toz acı biber. Yarım çay kaşığı beyaz öğütülmüş biber 1 çay kaşığı tepeleme tuz 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 tatlı kaşığı domates salçası iç harcımı hazırladım soğumaya bıraktım.
- Yoğurma kabı içerisine şut, sıvı yağ ve suyu koydum şekerimi ilave ettim yaş mayamı koydum çırpma teli ile karıştırdım sonra unumu ek ettim.
- Üzerine tuzumu ekledim unu denetimli bir biçimde ekledim yoğurdum ele yapışmayacak yumuşak bir hamur yoğurdum.
- Mayalı hamurlar uygun yoğrulmalı hoş bir sonuç almak istiyorsanız yaklaşık bir 10 dakika yoğurdum ben 1 saat üzeri örtülü halde mayalandırdım.
- Hamurumu tezgahıma aldım biçimini verdim üzerine bir yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı süt karıştırıp sürdüm. 180 derecede 25 dakika alt üst eşit bir biçimde kızarıncaya kadar pişirdim. Afiyet olsun