Son Konu

Petek temizliği nasıl yapılır? Evde petek temizliği nasıl yapmanın püf noktaları

morfeus

Yeni Üye
Katılım
12 Kas 2021
Mesajlar
378,918
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
46
Konum
Rusya
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
evde_petek_temizligi_nasil_yapilir_kalorifer_temizligi_en_kolay_nasil_yapilir_1603196338_9423.jpg

Kış mevsimine yaklaştığımız şu dönemde evin ısınması için kullandığımız ısıtma sistemi olan kalorifer peteklerini temizlemek ve düzenli bakımını yaptırmak, hem yakıt tasarrufuna hem de sağlıklı bir yaşam ortamına sunar. Evde birkaç yöntemle kolayca kendiniz evinizde bulunan petekleri temizleyebilirsiniz. Peki kalorifer temizliği nasıl yapılır, petek kolayca nasıl temizlenir? İşte yanıtlar:

Son dönemlerde kış aylarında ısınmak için çoğu evlerde yer alan kalorifer petekleri günümüzün en kolay araçlarından biri haline gelmiştir. Isı veriminin iyi bir şekilde sağlaması ve istenilen sıcaklığa getirilmesinin bir el hareketiyle sağlanması gibi birçok ev hanımları için büyük bir kolaylık sağlıyor. Kış aylarına girmiş olduğumuz dönemlerde peteklerimizi açtığımızda birçok noktasının ya ısınmadığını yada ısınma farklılıklarının bulunuyorsa temizleme vaktinin geldiğini gösteriyor. Ayrıca yaz aylarında kapatılmasından  dolayı içerisinde oluşan havanın alındıktan sonra çalıştırılması gerektiğini gösteriyor. Kombi kalorifer petek temizliği yaptırmak kombi ve peteklerden daha iyi verim almak ve ısınmak için çok önemlidir. Evde petek temizliği yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktası bulunuyor. Petek temizliği yaptığınız takdirde kombiyi düşük dereceye getirerek ideal ısı elde edersiniz. Bütün kalorifer peteklerinde yüksek ısı verimi sağlarsınız. Peki evde petek temizliği nasıl yapılır? En kolay kalorifer peteği temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler:

fGzwa_1603198739_7475.gif

EVDE PETEK TEMİZLİĞİ NASIL YAPILIR?

Evde kendi imkânlarınızla petek temizliği yapmak çok zahmetli olsa da yapılması gereken en önemli temizlikler arasında yer alıyor.

Kalorifer peteklerini temizlemek için öncelikle oluşabilecek tehlikelere karşı kombiyi kapatmanız gerekiyor.

Banyolarda bulunan tahliye vanalarından tesisatta bulunan suyu boşaltma işlemin yapmanız gerekiyor. Eğer tahliye vanası yoksa radyatörlerde bulunan purjör vanasından kalorifer peteklerindeki suyu boşaltma işlemini yapabilirsiniz.

5JFly_1603198801_2525.jpg

Kombi sisteminin içindeki su tamamen boşalttıktan sonra  kombi peteklerinin rekorlarını açarak boru ile olan bağlantı kısmını ayırabilirsiniz.

Bağlantı kısmını ayırdıktan sonra radyatörleri duvardan sökerek banyoya ya da yıkayacağınız yere götürün.

Evde bir hortumunuz varsa kalorifer peteklerinin içine tazyikli su püskürterek bütün kirlerden arındırabilirsiniz. Püskürttüğünüz suyun rengi temiz olana kadar bu işlemi yapın.

Temiz su geldikten sonra güzelce dış tarafları silin ve peteği tekrar eskisi gibi yerine monte edin.

010Lc_1603198907_714.JPG

Bu işlemi bütün radyatörler için tek tek yapmayı unutmayın. İşlem bittikten sonra kombinin altında bulunan su takviye vanasını açarak kombiye su vermeniz gerekiyor.

Kalorifer petekleri temizliğini yaptıktan sonra bütün kalorifer peteklerini tek tek dolaşarak peteklerin havasını almanız gerekiyor. 

Böylelikle artık istediğiniz zaman kombiyi çalıştırıp evinizi ısıtabilirsiniz.

0oH2F_1603199026_4363.jpg
 
Üst Alt