Son Konu

Petibörlü Soğuk Baklava

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Petibörlü Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler

• 1 paket baklavalık yufka
Şerbet için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 litre süt
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 200 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Kaymak
  • 3 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı irmik
Arasına eklemek için;
  • Rabotta çekilmiş 1 paket pötibör bisküvi kakaolu
Üzeri için;
  • Kakao

Petibörlü Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Suyu ve şekeri kaynatalım üzerine sütü ekleyip 2 dk daha kaynatalım.
  2. Sıvı kremayı, kremşantiyi ve vanilyalı farklı bir kapta homojen hale getirip şerbetin üstüne ekleyelim.
  3. Tereyağını sıvı yağ ile karıştırıp, eritelim. Kaymağında hazırlayıp kenara koyalım.
  4. İrmikle sütü kaynayana kadar pişirelim soğuması için kenarda bekletelim.
  5. Baklava yufkasını fırın tepsimize teker teker dizlerim 2 katta bir hazırlamış olduğumuz yağı sürelim.
  6. 20 kat yapalım sonra ortasına hazırlamış olduğumuz kaymağı pötibör bisküvisini ve son olarak ben antep fıstığı kullandım siz ceviz fındık fıstık yada sadede yapabilirsiniz. Petibör farklı bir lezzet katacak.
  7. Sonra tekrar kalan 20 katı ortalarını 2 katta bir yağlamak kaidesiyle serelim.
  8. Kalan yağı üzerine dökmeden evvel dilimleyelim. Sonra yağı dökelim.
  9. Önce 180 derecede orta katta. Sonra 200 derecede alt katta pişirelim alt üst eşit kızarsın denetim edelim.
  10. Fırından çıkan baklavanın birinci sıcaklığı çıkınca sütlü şerbetimizi ekleyelim gözünüze fazla gelecektir korkmayın hepsini çekecek.
  11. Süt 5-10 dk içinde çekecek sonrasında bir kat daha petibör serip, üzerine kakao ek edeceğiz kakaoyu bir elek yardımıyla ek edebilirsiniz.
  12. Süslemek içinde antep fıstığı koyabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Görüntüsü çok yakında gelecek kanalıma abone olursanız bu tanımlardan geri kalmazsınız. Hoşçakalın,.
Petibörlü Soğuk Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt