morfeus
Yeni Üye
Petibörlü Soğuk Baklava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 3 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 paket sıvı krema
- 1 paket kremşanti
- 1 paket vanilya
- 200 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Kaymak
- 3 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı irmik
- Rabotta çekilmiş 1 paket pötibör bisküvi kakaolu
- Kakao
Petibörlü Soğuk Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Şerbetimizi hazırlamakla başlayalım. Suyu ve şekeri kaynatalım üzerine sütü ekleyip 2 dk daha kaynatalım.
- Sıvı kremayı, kremşantiyi ve vanilyalı farklı bir kapta homojen hale getirip şerbetin üstüne ekleyelim.
- Tereyağını sıvı yağ ile karıştırıp, eritelim. Kaymağında hazırlayıp kenara koyalım.
- İrmikle sütü kaynayana kadar pişirelim soğuması için kenarda bekletelim.
- Baklava yufkasını fırın tepsimize teker teker dizlerim 2 katta bir hazırlamış olduğumuz yağı sürelim.
- 20 kat yapalım sonra ortasına hazırlamış olduğumuz kaymağı pötibör bisküvisini ve son olarak ben antep fıstığı kullandım siz ceviz fındık fıstık yada sadede yapabilirsiniz. Petibör farklı bir lezzet katacak.
- Sonra tekrar kalan 20 katı ortalarını 2 katta bir yağlamak kaidesiyle serelim.
- Kalan yağı üzerine dökmeden evvel dilimleyelim. Sonra yağı dökelim.
- Önce 180 derecede orta katta. Sonra 200 derecede alt katta pişirelim alt üst eşit kızarsın denetim edelim.
- Fırından çıkan baklavanın birinci sıcaklığı çıkınca sütlü şerbetimizi ekleyelim gözünüze fazla gelecektir korkmayın hepsini çekecek.
- Süt 5-10 dk içinde çekecek sonrasında bir kat daha petibör serip, üzerine kakao ek edeceğiz kakaoyu bir elek yardımıyla ek edebilirsiniz.
- Süslemek içinde antep fıstığı koyabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. Görüntüsü çok yakında gelecek kanalıma abone olursanız bu tanımlardan geri kalmazsınız. Hoşçakalın,.