bilgiliadam
Yeni Üye
Nasıl pilot olunur? pilot lisansı nasıl alınır?
Pilotluk eğitimi nasıl alınır, Ozel Pilot Eğitimi Sertifikası
Turkiye de dunya standartlarında eğitim veren, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Mudurluğu tarafından onaylı, JAA e uygun ucuş sertifika verilir
Bu programda prensip kişiyi ucurmak değil, belli program cercevesinde tam ve emniyetli eğitim vermektir
Kursa başlamak icin ilk etapta neler gerekiyor
16 yaşını doldurmuş olmak En az lise oğrencisi olmak
Daha sonra gereken evraklar
a) Sağlık raporu (Sivil Havacılık Genel Mudurluğunun kabul ettiği hastanelerden)
b) İkametgah orneği (2 adet),
c) Noter tasdikli nufus cuzdan orneği (2 adet),
d) Sabıka kaydı (2 adet),
e) 20 adet vesikalık fotoğraf,
f) Oğrenim belgesi noter tasdikli (2 adet)
Verilen sertifikanın niteliği
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Mudurluğu tarafından onaylı , JAA a gore gecerli sertifika verilmektedir JAA acıklaması (Joint Aviation Authorization),Havacılık Otoritelerinin katılımı olan Avrupa nın oluşturmuş olduğu bir sistemdir
Eğitimin maliyeti ve odeme şekli nedir?
CESSNA 172 N Eğitim ucreti: 16450 USD + % 8 KDV
CIRRUS Eğitim ucreti : 22475 USD + % 8 KDV dir
Eğitim başlangıcında yer dersi ucuş eğitim ucretinin % 50 si peşin, geri kalan ucuş eğitim ucretinin % 50 si ise dort eşit taksitte tahsil edilir Her odeme periodunda % 8 KDV ayrıca tahsil edilir Odemelerde kredi kartı kabul edilir
Eğitim suresince
a) 50 YTL sağlık sertifikası tanzim bedeli
b) 20 YTL Oğrenci Pilot Lisans tanzim bedeli
c) 250 YTL ucuş sınav harcı (Mezuniyette)
d) 50 YTL PPLA lisans tanzim harcı (Mezuniyette)
e) Flight computer, ploter , harita bedeli (tahmini 250 $) oğrenciye aittir
3 tip pilot lisansı vardır
PPL (hususi pilot lisansı)
CPL (ticari pilot lisansı
ATPL (hava yolu nakliye pilotu lisansı
Ayrıca bu pilot lisanslarının haricinde alınması onemli olan bir sertifika daha vardır Hava yolu nakliye pilotu olmak icin alınması zorunlu olan bu sertifika IR (aletli ucuş yetkisi) sertifikasıdır
imagespilotehliyetinasilalinir5ad7ab9e6e6b7
Pilotluk eğitimi nasıl alınır, Ozel Pilot Eğitimi Sertifikası
Turkiye de dunya standartlarında eğitim veren, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Mudurluğu tarafından onaylı, JAA e uygun ucuş sertifika verilir
Bu programda prensip kişiyi ucurmak değil, belli program cercevesinde tam ve emniyetli eğitim vermektir
Kursa başlamak icin ilk etapta neler gerekiyor
16 yaşını doldurmuş olmak En az lise oğrencisi olmak
Daha sonra gereken evraklar
a) Sağlık raporu (Sivil Havacılık Genel Mudurluğunun kabul ettiği hastanelerden)
b) İkametgah orneği (2 adet),
c) Noter tasdikli nufus cuzdan orneği (2 adet),
d) Sabıka kaydı (2 adet),
e) 20 adet vesikalık fotoğraf,
f) Oğrenim belgesi noter tasdikli (2 adet)
Verilen sertifikanın niteliği
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Mudurluğu tarafından onaylı , JAA a gore gecerli sertifika verilmektedir JAA acıklaması (Joint Aviation Authorization),Havacılık Otoritelerinin katılımı olan Avrupa nın oluşturmuş olduğu bir sistemdir
Eğitimin maliyeti ve odeme şekli nedir?
CESSNA 172 N Eğitim ucreti: 16450 USD + % 8 KDV
CIRRUS Eğitim ucreti : 22475 USD + % 8 KDV dir
Eğitim başlangıcında yer dersi ucuş eğitim ucretinin % 50 si peşin, geri kalan ucuş eğitim ucretinin % 50 si ise dort eşit taksitte tahsil edilir Her odeme periodunda % 8 KDV ayrıca tahsil edilir Odemelerde kredi kartı kabul edilir
Eğitim suresince
a) 50 YTL sağlık sertifikası tanzim bedeli
b) 20 YTL Oğrenci Pilot Lisans tanzim bedeli
c) 250 YTL ucuş sınav harcı (Mezuniyette)
d) 50 YTL PPLA lisans tanzim harcı (Mezuniyette)
e) Flight computer, ploter , harita bedeli (tahmini 250 $) oğrenciye aittir
3 tip pilot lisansı vardır
PPL (hususi pilot lisansı)
CPL (ticari pilot lisansı
ATPL (hava yolu nakliye pilotu lisansı
Ayrıca bu pilot lisanslarının haricinde alınması onemli olan bir sertifika daha vardır Hava yolu nakliye pilotu olmak icin alınması zorunlu olan bu sertifika IR (aletli ucuş yetkisi) sertifikasıdır
imagespilotehliyetinasilalinir5ad7ab9e6e6b7