T tekin Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 153,708 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 95 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 Perşembe saat 01:31'de #1 Pırasa Dolması Tanımı İçin Malzemeler 3 adet pırasa İç harcı için; 1 adet soğan 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ 1/2 (yarım) su bardağı su 1 yemek kaşığı domates salçası 1,5 su bardağı pirinç Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Üzeri için; Limon dilimleri Su Zeytinyağı Tuz Kenarlarını batırmak için; 1 kase un Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle pırasalarımızı temizleyip yıkayalım ve 4 parmak genişliğinde keselim. Ortalarından uzunluğuna bıçak yardımı ile çizgi çekelim ve kaynayan suda sarılacak kıvama gelinceye kadar eritmeden haşlayalım. Kesik attığımız yerden tek tek açalım. (ben üzerlerindeki zarları çıkardım). İçi için soğanımızı yemeklik doğrayıp yağ koyduğumuz tenceremizde soteleyelim. Üzerine salçamızı ekleyip kavuralım. Pirincimizi, baharatlarımızı tuz ve suyumuzu ekleyip karıştıralım. Harcımız suyunu çekince içine ince ince doğradığımız maydanozumuzu ek edip güzelce karıştırıp ocaktan alalım. Pırasalarımızı harcımızla doldurup saralım. Kenarlarının dağılmaması için una bulayıp tenceremize dizelim. Son olarak üzerini geçmeyecek biçimde suyumuzu koyup tuz ve zeytinyağımızı ek edelim. Limon dilimlerimizi de koyup( isteyen koymayabilir) üzerini bir tabakla kapatıp pişirelim. Enfes pırasa dolmamız servise hazır hayırlı iftarlar Afiyet olsun Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pırasa Dolması Tanımı İçin Malzemeler 3 adet pırasa İç harcı için; 1 adet soğan 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağ 1/2 (yarım) su bardağı su 1 yemek kaşığı domates salçası 1,5 su bardağı pirinç Bir tutam maydanoz 1 çay kaşığı nane 1 çay kaşığı pul biber 1 çay kaşığı karabiber Tuz Üzeri için; Limon dilimleri Su Zeytinyağı Tuz Kenarlarını batırmak için; 1 kase un Pırasa Dolması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle pırasalarımızı temizleyip yıkayalım ve 4 parmak genişliğinde keselim. Ortalarından uzunluğuna bıçak yardımı ile çizgi çekelim ve kaynayan suda sarılacak kıvama gelinceye kadar eritmeden haşlayalım. Kesik attığımız yerden tek tek açalım. (ben üzerlerindeki zarları çıkardım). İçi için soğanımızı yemeklik doğrayıp yağ koyduğumuz tenceremizde soteleyelim. Üzerine salçamızı ekleyip kavuralım. Pirincimizi, baharatlarımızı tuz ve suyumuzu ekleyip karıştıralım. Harcımız suyunu çekince içine ince ince doğradığımız maydanozumuzu ek edip güzelce karıştırıp ocaktan alalım. Pırasalarımızı harcımızla doldurup saralım. Kenarlarının dağılmaması için una bulayıp tenceremize dizelim. Son olarak üzerini geçmeyecek biçimde suyumuzu koyup tuz ve zeytinyağımızı ek edelim. Limon dilimlerimizi de koyup( isteyen koymayabilir) üzerini bir tabakla kapatıp pişirelim. Enfes pırasa dolmamız servise hazır hayırlı iftarlar Afiyet olsun Pırasa Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı