B bilgisayarci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,563 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 96 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 9 Ara 2023 #1 Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 10 ince dal pırasa 2 adet orta boy havuç 1 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı domates püresi (yoksa 2 adet domatesi rendeleyin ) Zeytinyağ Tuz 1 çay bardağı haşlanmış nohut ( ben buzlukta kullandım yoksa yarım fincan pirinçte koyabilirsiniz ) 1,5 su bardağı su Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pırasaları doğrayalım.Biraz suda bekletelim çamuru aksın. Havuçları halka halka doğrayalım. Öncelikle tencereye yağı dökelim, biraz salçayı koyup kavuralım. Üzerine domates püresini dökelim,biraz daha kavuralım . Sonra pırasalarımızı ekleyelim ,bir tur karıştıralım . Havuçları ve üzerine tuzu ekleyelim karıştıralım. Suyunu ekleyelim ve kapağı kapatıp kısık ateşte pişirin . Az biraz suyu kalınca nohutları ekleyelim, biraz daha pişsin yemeğimiz hazır afiyet olsun Pırasa Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 10 ince dal pırasa 2 adet orta boy havuç 1 yemek kaşığı domates salçası 4 yemek kaşığı domates püresi (yoksa 2 adet domatesi rendeleyin ) Zeytinyağ Tuz 1 çay bardağı haşlanmış nohut ( ben buzlukta kullandım yoksa yarım fincan pirinçte koyabilirsiniz ) 1,5 su bardağı su Pırasa Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pırasaları doğrayalım.Biraz suda bekletelim çamuru aksın. Havuçları halka halka doğrayalım. Öncelikle tencereye yağı dökelim, biraz salçayı koyup kavuralım. Üzerine domates püresini dökelim,biraz daha kavuralım . Sonra pırasalarımızı ekleyelim ,bir tur karıştıralım . Havuçları ve üzerine tuzu ekleyelim karıştıralım. Suyunu ekleyelim ve kapağı kapatıp kısık ateşte pişirin . Az biraz suyu kalınca nohutları ekleyelim, biraz daha pişsin yemeğimiz hazır afiyet olsun Pırasa Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı