250 gram tereyağı yada margarin 1 su bardağı hindistan cevizi 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 4 su bardağı Un Kurabiyeleri bulamak için;
1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı hindistan cevizi
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 10dk
Pişirme: 20dk
Pişmaniye Kurabiye Tarifi Yapılışı
Selamlar arkadaşlar yiyenlerin tadına doyamadığı kaç tane yediğimi bilmiyorum Dediği bir tarif arkadaşlar ağızda dağılan pişmaniye tadında hem bereketli hemde bayatlamayan gelelim Tarifimize margarinimizin oda sıcaklığında yumuşak olması lazım Margarini kabımıza alalım Üzerine şekeri vanilya sıvı yağı koyup yoğurmaya başlayalım Ununu azar azar ekleyip yoğurmaya devam edelim Harika köpük köpük bir hamur oluyor Verdiğim ölçü bire bir tutar Ben yarısına kakaolu yaptım Hamur yoğrulunca ikiye bölüp yarısına iki yemek kaşığı kakao koyup yoğuralım Fırın kağıdı serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp 180 derece fırında beyaz şekilde pişecek kontrollü pişirelim Hemen kızarıyor hatta benimki biraz fazla pişti Fırından çıkan kurabiyeleri pudra şekeri hindistan cevizli hazırladığımız karışıma bulayalım Kurabiyelerimiz hazır Yapanlara yiyenlere afiyet olsun