Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 ,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yaş maya
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
- 1 dolu dolu yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yaklaşık 3-4 yemek kaşığı su (azar azar ekleyin bu değişebilir az gelirse ekleyin)
- Tuz karabiber kekik
- 1 kase rende kaşar
- 100-150 gram sucuk
Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurdan başlayalım. Geniş bir kapta ılık süt de mayayı eritelim.
- Şekeri ekleyelim karıştıralım ve başka materyaller ekleyip yoğurmaya başlayalım. Unu azar azar ekleyin alabildiği kadar un diyorum zira bardak büyüklüğüne nazaran bile değişir bu.
- Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur elde edeceğiz. Hamurun üzerini örtün ve bir saat dinlenmesine müsaade verin.
- Şimdi domates sosumuzu hazırlayalım. Bir kaba salçayı alalım yağı ekleyelim ve kıvamı fotodaki üzere olana kadar su ekleyin. Baharatları da ek edin karıştırın.
- Sucukları küp küp doğrayın.
- Kaşarı rendeleyin.
- Hamurunuzdan cevizden az büyük bezeler elde edin.
- Merdane yardımıyla yada elinizle açın ortasına biraz domates sosumuzdan sürün.
- Kaşardan ve sucuktan ekleyin ve hamuru güzelce kapatın.
- Beze üzere yuvarlayarak uygunca kapandığına emin olun.
- Yağladığınız yada fırın kağıdı serdiğiniz tepsiye dizin. Yarım saat daha mayalansın.
- Mayalanınca üzerine hafif bastırın yayılsın.
- Daha sonra üstüne tekrar biraz domates sosundan sürün kaşar rendesi serpin ve isteğe nazaran çeri domatesle yada biberle süsleyin. Bu mecburi değil eklemeseniz de olur. Ben biraz kekik serpiştirdim.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Tanımın yepyenisi ikosun kitchenden dir.