Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
- 25 gram yaş maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (yaklaşık 6 su bardağı kadar )
- 3-4 büyük patates
- Dere otu
- Tuz
Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Herkese merhabalar ben bu tanımımı çok beğenerek yapıyorum herkesin en sevdiği pofuduklar oluyor
- İç harcımız için patatesleri haşlayıp soyarak eziyoruz ve üstüne dereotu doğrayarak harcımızı hazırlıyoruz.
- Öncelikle işe sütümüzü ocağa koyup ılıtmakla başlayalım.
- Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayalım ve ağzını kapatıp 5-10 dk bekletelim.
- Yoğurma kabımıza öteki gereçleri yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz koyup karıştıralım.
- Bekleyen mayalı sütümüze ek edelim. Yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert olmayacak. Yumuşak bir hamur olsun elimize yapışması geçtiğinde tamamdır.
- Üzerini streç sinemayla kapatıp kenarlarını da sofra bezi ile sarıp 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim. (ben çabuk olsun diye yaklaşık 5 dakika fırını ısıtıp koyuyorum hem daha kolay oluyor. )
- Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde kesimler alıp açalım.
- İçine istediğiniz harcı kullanabilirsiniz lakin ben patatesi çok yakıştırıyorum ve genelde patatesli yapıyorum.
- Elimizle kopardığımız modülleri elle açılıp yuvarlıyoruz. Tepsimize koyuyoruz 10-16 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz.
- Daha sonra üstüne yumurta sarısını sürüyoruz. Susam yada çörek otu koyarak 180 derecede 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun