Son Konu

Pofuduk Poğaça

klimaci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Pofuduk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

• 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzeri için ayrılacak)
  • 25 gram yaş maya
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (yaklaşık 6 su bardağı kadar )
İçi için ;
  • 3-4 büyük patates
  • Dere otu
  • Tuz

Pofuduk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhabalar ben bu tanımımı çok beğenerek yapıyorum herkesin en sevdiği pofuduklar oluyor
  1. İç harcımız için patatesleri haşlayıp soyarak eziyoruz ve üstüne dereotu doğrayarak harcımızı hazırlıyoruz.
  2. Öncelikle işe sütümüzü ocağa koyup ılıtmakla başlayalım.
  3. Süt ılıdığında içerisine mayayı ve şekeri koyup karıştırarak erimesini sağlayalım ve ağzını kapatıp 5-10 dk bekletelim.
  4. Yoğurma kabımıza öteki gereçleri yağ, yoğurt, yumurta beyazı, tuz koyup karıştıralım.
  5. Bekleyen mayalı sütümüze ek edelim. Yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya başlayalım. Hamur çok sert olmayacak. Yumuşak bir hamur olsun elimize yapışması geçtiğinde tamamdır.
  6. Üzerini streç sinemayla kapatıp kenarlarını da sofra bezi ile sarıp 40-45 dk mayalanmasını bekleyelim. (ben çabuk olsun diye yaklaşık 5 dakika fırını ısıtıp koyuyorum hem daha kolay oluyor. )
  7. Mayalanan hamuru tekrar yoğurmadan yani söndürmeden mandalina büyüklüğünde kesimler alıp açalım.
  8. İçine istediğiniz harcı kullanabilirsiniz lakin ben patatesi çok yakıştırıyorum ve genelde patatesli yapıyorum.
  9. Elimizle kopardığımız modülleri elle açılıp yuvarlıyoruz. Tepsimize koyuyoruz 10-16 dakika tepsi mayası için bekletiyoruz.
  10. Daha sonra üstüne yumurta sarısını sürüyoruz. Susam yada çörek otu koyarak 180 derecede 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun
Pofuduk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Üst Alt