Estetik diş hekimliğinde, mevcut diş yapısının mümkün olduğunca korunması için günden güne bir çok materyal ve yöntem üretilmektedir. Bu tedavi yöntemlerinden biri olan porselen laminate veneer restorasyonlar, diş anomalilerini düzeltebilmek ve diş renklenmelerini maskeleyebilmek amacıyla sıklıkla kullanılmaktadır. Bu restorasyonların uzun süre ağızda başarılı bir şekilde kullanılmasında; laminate veneer yapımında kullanılan materyal çeşidi, diş kesim şekli, yapıştırma prosedürü ve hasta alışkanlıkları önemlidir. Bu nedenle uygun planlama ve laboratuarda hassas çalışma yapılması laminate veneerlerde önemlidir.
Halk arasında yaprak kaplama olarak bilinen porselen laminate restorasyonlar, dişlerin rengine ve şekline bağlı olarak bazen hiç kesim yapmadan hazırlanabilir. Ancak böyle hazırlanan restorasyonlarda bazı kriterlerin sağlanması gerekir. Bunun dışında bu restorasyonlarda en fazla 0,6 mm. kesim yapılır. Bahsedilen bu değerler doğal dişte minimal kesim yapılması demektir. Bu da hastalara zararsız bir tedavi seçeneği sunmaktadır. Bu yüzden son zamanlarda bu tip kaplamalar hastalar tarafından daha çok tercih edilmeye başlanmıştır.
Laminate restorasyonlarda, tedaviye başlanmadan önce gülüş tasarımı ile planlama yaparak hasta beklentilerine uygun bir prototip hazırlamak, hem hasta hem de hekim için oldukça konforlu bir tedavi seçeneği sunar. Böylece hasta tedaviye başlamadan nasıl bir görünüme sahip olacağını aynaya bakarak direkt olarak görebilir. Böyle bir hazırlık laminate restorasyonlar gibi estetik tedavilerde başarının anahtarıdır.