Porsiyonluk Mini Köstebek Pasta Tarifi (Çayın Yanına Tatlı Tarif) İçin Malzemeler
Kek için malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un (ben 2. su bardağını bir parmak eksik kullandım, kontrollü ekleyin )
- 2 poşet krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1 su bardağına yakın damla çikolata (2-3 çorba kaşığı da olur)
- 1 adet doğranmış muz
- Süt ( her parçaya yarım tatlı kaşığından biraz fazla 1 tatlı kaşığına yakın süt kullandım )
Porsiyonluk Mini Köstebek Pasta Tarifi (Çayın Yanına Tatlı Tarif) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle krem şantiyi sütle çırptım. Krem şanti katılaşıp hazır olunca üzerine hindistan cevizini ekleyip 1 dakika kadar tekrar karıştırıp üzerini kapattığım krem şantiyi buzdolabına kaldırdım.
- Kek için yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika iyice çırptım. Üzerine süt ve yağı ekleyip tekrar karıştırdım. Tekrar üzerine eleyerek kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek karıştırdım.unu kontrollü şekilde yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırdım. [*]Hazırladığım kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döktüm, her yerine eşit şekilde yaydım. [*]Önceden 160-170-180 derecede fansız alt üst ayar ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirdim. [*]Kürdan testi yaptıktan sonra keki fırından çıkardım. [*]Pişen keki fırından alıp üzerine bir bez örterek 2-3 saat dinlendirdim çünkü dinlenip iyice soğuyan kek daha rahat kesiliyor ve rondodan geçirdiğimizde de daha güzel oluyor. [*]Dinlenen keki su bardağı ile kestim. [*]Kek parçalarını sütle hafifçe ıslattım. Kesilen kekten Artan kek parçalarını rondodan geçirdim. [*]Krem şantiyi buzdolabından alarak üzerine damla çikolatayı ekleyip karıştırdım ve krem şantiden 1 tatlı kaşığı olacak şekilde kek parçalarının üzerine sürdüm. [*]Üzerine dilimlenmiş muz koydum, muzun üzerine üzerine biraz daha krem şanti koydum. [*]Rondodan geçirilen keklerin üzerini bu kek kırıntılarıyla bolca kaplayarak elimle de düzelttim, servis tabağına aldım [*]Bütün pastaları hazırladıktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirerek servis ettim. 1 gün beklerse daha lezzetli olur).
Afiyet olsun
Denediğiniz tariflerin fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın
Porsiyonluk Mini Köstebek Pasta Tarifi (Çayın Yanına Tatlı Tarif) Fotoğraflı Yapılışı