Porsiyonluk Mini Köstebek Pasta Tarifi (Çayın Yanına Tatlı Tarif) İçin Malzemeler
Kek için malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un (ben 2. su bardağını bir parmak eksik kullandım, kontrollü ekleyin )
Krema için malzemeler:
2 poşet krem şanti
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 su bardağına yakın damla çikolata (2-3 çorba kaşığı da olur)
1 adet doğranmış muz
Kekleri ıslatmak için;
Süt ( her parçaya yarım tatlı kaşığından biraz fazla 1 tatlı kaşığına yakın süt kullandım )
Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Porsiyonluk Mini Köstebek Pasta Tarifi (Çayın Yanına Tatlı Tarif) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle krem şantiyi sütle çırptım. Krem şanti katılaşıp hazır olunca üzerine hindistan cevizini ekleyip 1 dakika kadar tekrar karıştırıp üzerini kapattığım krem şantiyi buzdolabına kaldırdım.
Kek için yumurta ve şekeri mikserle 5 dakika iyice çırptım. Üzerine süt ve yağı ekleyip tekrar karıştırdım. Tekrar üzerine eleyerek kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek karıştırdım.unu kontrollü şekilde yavaş yavaş ekleyip iyice karıştırdım. [*]Hazırladığım kek hamurunu yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine döktüm, her yerine eşit şekilde yaydım. [*]Önceden 160-170-180 derecede fansız alt üst ayar ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar kontrollü olarak pişirdim. [*]Kürdan testi yaptıktan sonra keki fırından çıkardım. [*]Pişen keki fırından alıp üzerine bir bez örterek 2-3 saat dinlendirdim çünkü dinlenip iyice soğuyan kek daha rahat kesiliyor ve rondodan geçirdiğimizde de daha güzel oluyor. [*]Dinlenen keki su bardağı ile kestim. [*]Kek parçalarını sütle hafifçe ıslattım. Kesilen kekten Artan kek parçalarını rondodan geçirdim. [*]Krem şantiyi buzdolabından alarak üzerine damla çikolatayı ekleyip karıştırdım ve krem şantiden 1 tatlı kaşığı olacak şekilde kek parçalarının üzerine sürdüm. [*]Üzerine dilimlenmiş muz koydum, muzun üzerine üzerine biraz daha krem şanti koydum. [*]Rondodan geçirilen keklerin üzerini bu kek kırıntılarıyla bolca kaplayarak elimle de düzelttim, servis tabağına aldım [*]Bütün pastaları hazırladıktan sonra buzdolabında 3-4 saat dinlendirerek servis ettim. 1 gün beklerse daha lezzetli olur).
Afiyet olsun
Denediğiniz tariflerin fotoğrafını bizimle paylaşmayı unutmayın
Porsiyonluk Mini Köstebek Pasta Tarifi (Çayın Yanına Tatlı Tarif) Fotoğraflı Yapılışı