Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 2,5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı damla çikolata
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 paket hamur kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 portakal rendesi
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kaba yumurta ve şekeri alıp, rengi açılana kadar çırpıyoruz. Akabinde süt ve sıvı yağını ekleyip mikser yardımı ile çırpmaya devam ediyoruz.
- Sonrasında un, kabartma tozu ve vanilyayı ister eleyerek ister direkt karışıma ekliyoruz. Bu basamaktan sonra ben çırpıcı kullanmıyorum kek sönmesin diye kaşıkla karıştırmaya devam ediyoruz.
- Hamurumuz kıvam aldıktan sonra çikolataları biraz unlayıp kekin içine atıyoruz. Damla çikolataları unlama sebebimiz tabana çökmemesini garantilemek. Sonrasında portakalında turuncu kısmını rendeleyip harcımızı hazırlıyoruz.
- Bu sırada fırını önden ısıtmayı unutmayın. Devamında kalıbımızı sıvı yağ, sanayağ yahut ne ile yağlıyorsanız ya da unluyorsanız kendi kalıbınıza nazaran yapın. Benimkisi granit olduğu için yalnızca sıvı yağ ile yağlıyorum.
- Sonra keki kalıba döküp fırına veriyoruz. Kekimizin piştiğini kürdan batırıp pak çıkıyorsa anlayabiliriz. Fırından fırına pişirme mühleti değişebilir. 30 dakikadan sonra dikkatli olun.
- Fırından aldıktan sonra kalıbın soğumasını bekleyip keki çıkarabilirsiniz. Servise hazır afiyet olsun.
Portakallı Çikolatalı Kalıp Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı