K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 1 Tem 2023 #1 Portakallı Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı İçin Gereçler 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker ( 200 ml bardak ölçüsü ) 1 çay bardağı sıvı yağ ( 125ml bardak ölçüsü ) 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu ( 125ml bardak ölçüsü ) 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu 2 yemek kaşığı haşhaş 1 su bardağı süt oda sıcaklığında 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Portakallı Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yumurta ve şekeri vanilya yı uygun bir kaba alıyoruz mikserle 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ, süt, portakal suyu rendelenmiş portakal kabuğu, haşhaşı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz tereyağ ile yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz. 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 45-50 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz. Ben üzerine benmari tarzı çikolata eritip döktüm dilerseniz pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun. Portakallı Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Portakallı Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı İçin Gereçler 4 adet yumurta 1 su bardağı şeker ( 200 ml bardak ölçüsü ) 1 çay bardağı sıvı yağ ( 125ml bardak ölçüsü ) 1 çay bardağı taze sıkılmış portakal suyu ( 125ml bardak ölçüsü ) 2 adet rendelenmiş portakal kabuğu 2 yemek kaşığı haşhaş 1 su bardağı süt oda sıcaklığında 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 2,5 su bardağı un Portakallı Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Yumurta ve şekeri vanilya yı uygun bir kaba alıyoruz mikserle 5-6 dk köpürene kadar çırpıyoruz. Daha sonra sıvı yağ, süt, portakal suyu rendelenmiş portakal kabuğu, haşhaşı ekleyip karıştırıyoruz. Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz tekrar çırpıyoruz tereyağ ile yağlamış olduğumuz kek kalıbına döküyoruz. 170 derece evvelce ısıtılmış fırında 45-50 dk denetimli bir biçimde pişiriyoruz. Ben üzerine benmari tarzı çikolata eritip döktüm dilerseniz pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz deneyenlere afiyet olsun. Portakallı Haşhaşlı Pamuk Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı