Portakallı Pamuk Üzere Kek (Bildiğiniz Bütün Portakallı Kekleri Unutun) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kabuğu ince portakal (Kabuğu ince olan portakallar acı olmaz)
- 3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml bardak )
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2 su bardağı un (200 ml bardak )
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket vanilin
Portakallı Pamuk Üzere Kek (Bildiğiniz Bütün Portakallı Kekleri Unutun) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Not; kabuklarından ötürü acılık olur mu ? diye düşünebilirsiniz. Muhakkak bir acılık yok. Kabuğu ince olan portakallar acı olmuyor.
- Hiç risk almam gerecim çöp olur diye düşünüyorsanız kabuklarını rendeleyip, portakalları kabukları hariç rondodan geçirin.
- Portakalın kabuğunun tamamını kullanarak çok lezzetli bir kek tanımım var. Bu tanım için 1 portakal kâfi.
- Öncelikle portakalımı güzelce yıkayıp, dilimlere ayırıp, uygun bir kapta üzerine süt ve yağı ekleyip püre haline gelecek formda rondodan geçirdim (Portakalınızın çekirdekleri varsa çıkartın lütfen)
- Ardından yumurta ve şekeri ekleyip rondoda çırpmaya devam ettim. Şeker içinde güzelce erimeli.
- Şekerler eridikten sonra elek yardımıyla 2 bardak un, kabartma tozu, vanilin ve son olarak tuzu ekleyip blenderla 5 dakika kadar çırpalım (Katı gereçlere geçince rondoyla işimiz bitiyor blenderla çırpmaya devam edeceğiz)
- Kek harcınız hazır olduğunda istediğiniz bir kalıp kullanabilirsiniz. Daha evvel yağlı kağıt serdiğim yuvarlak kelepçeli kalıpta yapmıştım. Bu sefer kek kalıbında denedim.
- Kek harcımı kalıbıma, döktükten sonra 180 derece fanlı fırında 35 dakika pişirdim.
- Fırından çıkan kekin, birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Tadı süper oluyor. Portakalın bütün aromasını hissediyorsunuz ve yumuşacık pamuk üzere bir kek oluyor. Teşekkürler