Portakallı Pamuk Üzere Kek (Bildiğiniz Bütün Portakallı Kekleri Unutun) Tanımı İçin Malzemeler
1 adet kabuğu ince portakal (Kabuğu ince olan portakallar acı olmaz)
3 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt (200 ml bardak )
Yarım bardak sıvı yağ
2 su bardağı un (200 ml bardak )
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 paket vanilin
Portakallı Pamuk Üzere Kek (Bildiğiniz Bütün Portakallı Kekleri Unutun) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Not; kabuklarından ötürü acılık olur mu ? diye düşünebilirsiniz. Muhakkak bir acılık yok. Kabuğu ince olan portakallar acı olmuyor.
Hiç risk almam gerecim çöp olur diye düşünüyorsanız kabuklarını rendeleyip, portakalları kabukları hariç rondodan geçirin.
Portakalın kabuğunun tamamını kullanarak çok lezzetli bir kek tanımım var. Bu tanım için 1 portakal kâfi.
Öncelikle portakalımı güzelce yıkayıp, dilimlere ayırıp, uygun bir kapta üzerine süt ve yağı ekleyip püre haline gelecek formda rondodan geçirdim (Portakalınızın çekirdekleri varsa çıkartın lütfen)
Ardından yumurta ve şekeri ekleyip rondoda çırpmaya devam ettim. Şeker içinde güzelce erimeli.
Şekerler eridikten sonra elek yardımıyla 2 bardak un, kabartma tozu, vanilin ve son olarak tuzu ekleyip blenderla 5 dakika kadar çırpalım (Katı gereçlere geçince rondoyla işimiz bitiyor blenderla çırpmaya devam edeceğiz)
Kek harcınız hazır olduğunda istediğiniz bir kalıp kullanabilirsiniz. Daha evvel yağlı kağıt serdiğim yuvarlak kelepçeli kalıpta yapmıştım. Bu sefer kek kalıbında denedim.
Kek harcımı kalıbıma, döktükten sonra 180 derece fanlı fırında 35 dakika pişirdim.
Fırından çıkan kekin, birinci sıcaklığı gittikten sonra üzerine pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz. Tadı süper oluyor. Portakalın bütün aromasını hissediyorsunuz ve yumuşacık pamuk üzere bir kek oluyor. Teşekkürler
Portakallı Pamuk Üzere Kek (Bildiğiniz Bütün Portakallı Kekleri Unutun) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı