elektronikci
Yeni Üye
Pratik Az Gereçli Ekler Ve Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 100 gram margarin
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı un
- 3 adet yumurta
- 1 fiske tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı margarin
- Çikolata sos (Üzerinde yazan tanımdan 1 bardak süt eksik olacak )
- Ve ya eritilmiş sütlü çikolata
Pratik Az Gereçli Ekler Ve Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebimizi yapalım. Vanilya ve margarin hariç bütün materyalleri karıştırıp pişirelim. Muhallebimiz kıvam aldıktan sonra altını kapatıp, vanilya ve margarin ekleyip, karıştıralım. Ağzını kapatıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
- Hamurumuz için; margarini eritip su, tuz ve şeker ekledikten sonra unu ekleyelim ve kavuşalım 3-4 dk pürüzsüz bir kıvam alana kadar un topak kalmasın. Pişirdiğimiz hamuru başka bir kaba alıp soğumasını bekleyelim.
- Hamur soğuduktan sonra yumurtaları teker teker ekleyelim ve uygunca mikserle çırpalım.
- Kıvam alan hamurumuzu sıkma torbasına ve ya kaşıkla Form verebilirsiniz. Ben buzdolabı saklama poşetine koydum be ucunu biraz kesip o denli sıktım tepsiye hamurumu.
- 150 derece evvelce ısıtılmış fırında ağzını açmadan 40-50 dk ortası pişirelim.
- Piştikten sonra bir adedini denetim edelim içi ciğ değilse ve ayrılıyorlar fırını kapatıp ağzı yarım açık bir formda yarım saat bekletelim.
- Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesip içine muhallebimizi sürelim ve üstünü çikolata sosa bandırıp servis edelim (Profiterol için sosu üzerine dökelim) afiyet olsun.