M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 26 Kas 2023 #1 Pratik Kuru Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kuru dolmalık biber 300 gram kıyma 1.5 su bardağı pirinç 1 orta uzunluk soğan 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Sosu için Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça Pratik Kuru Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Orta uzunluk tencerede su kaynattım. Kuru dolmalık biberleri içine attım. Yumuşayana kadar haşladım süzdüm. Soğanı ve sarımsakları makineden geçtim. Karıştırma kabına aldım. Yıkadığım pirinç,kıyma ve bütün gereçleri karıştırdım. Haşladığım biberlerin içini doldurdum. Ağızlarını birleştirdim. Tencereye yerleştirdim. Üzerine salça ,su ve yağ ile sos yaptım gezdirdim. Üzerine daha küçük tencere kapağı ile kapattım orta ateşte pişirdim. Servis ettim yapacaklara afiyet olsun Pratik Kuru Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pratik Kuru Biber Dolması Tanımı İçin Malzemeler 1 paket kuru dolmalık biber 300 gram kıyma 1.5 su bardağı pirinç 1 orta uzunluk soğan 3 diş sarımsak 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı kimyon 1 tatlı kaşığı tuz Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı salça 1 çay kaşığı kırmızı toz biber Sosu için Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 su bardağı su 1 yemek kaşığı salça Pratik Kuru Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Orta uzunluk tencerede su kaynattım. Kuru dolmalık biberleri içine attım. Yumuşayana kadar haşladım süzdüm. Soğanı ve sarımsakları makineden geçtim. Karıştırma kabına aldım. Yıkadığım pirinç,kıyma ve bütün gereçleri karıştırdım. Haşladığım biberlerin içini doldurdum. Ağızlarını birleştirdim. Tencereye yerleştirdim. Üzerine salça ,su ve yağ ile sos yaptım gezdirdim. Üzerine daha küçük tencere kapağı ile kapattım orta ateşte pişirdim. Servis ettim yapacaklara afiyet olsun Pratik Kuru Biber Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı