K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 12 Tem 2024 #1 Pratik ve Lezzetli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı yağ 1 orta uzunluk soğan 2-3 diş sarımsak 1 orta uzunluk patates 1 adet havuç 1 su bardağı kırmızı mercimek 6+2 su bardağı su Tuz Pul biber Pratik ve Lezzetli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle soğan, sarımsak, patates, ve havucu doğruyoruz ve mercimeği yıkıyoruz. Ardından tencereye yağı ekliyoruz ve evvel soğan ve sarımsağı biraz kavuruyoruz. Ardından patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. En son yıkadığımız mercimeği de ekleyip birkaç sefer karıştırdıktan sonra suyu ekleyip gereçler güzelce haşlanana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Haşlanan gereçleri blenderdan geçiriyoruz. Çorbamızı tekrar ocağa alıp kıvamını kendimize nazaran ayarlıyoruz. (ben 2 bardak daha su ekledim. ) İçerisine damak zevkimize nazaran tuz ve baharat (ben sırf pul biber ekledim. ) ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazır. Bu haliyle ya da üzerine yağ ve nane ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Pratik ve Lezzetli Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Pratik ve Lezzetli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler 3 yemek kaşığı yağ 1 orta uzunluk soğan 2-3 diş sarımsak 1 orta uzunluk patates 1 adet havuç 1 su bardağı kırmızı mercimek 6+2 su bardağı su Tuz Pul biber Pratik ve Lezzetli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle soğan, sarımsak, patates, ve havucu doğruyoruz ve mercimeği yıkıyoruz. Ardından tencereye yağı ekliyoruz ve evvel soğan ve sarımsağı biraz kavuruyoruz. Ardından patates ve havucu ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. En son yıkadığımız mercimeği de ekleyip birkaç sefer karıştırdıktan sonra suyu ekleyip gereçler güzelce haşlanana kadar orta ateşte pişiriyoruz. Haşlanan gereçleri blenderdan geçiriyoruz. Çorbamızı tekrar ocağa alıp kıvamını kendimize nazaran ayarlıyoruz. (ben 2 bardak daha su ekledim. ) İçerisine damak zevkimize nazaran tuz ve baharat (ben sırf pul biber ekledim. ) ekleyip bir taşım daha kaynatıyoruz. Çorbamız hazır. Bu haliyle ya da üzerine yağ ve nane ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Pratik ve Lezzetli Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı