*Periyodunuz başlamasından 1-2 hafta öncesinden diyetinizde tuzu ve tuzlu besinleri azaltın. Bol su için.
*Haftada en az 3 gün sistemli olarak egzersiz yapın. Kaslarınızı gevşetin, güçlendirin.Bu yürüyüş , yüzme, pilates yada sevdiğiniz farklı bir spor olabilir. Böylece vücudunuzdaki endorfin seviyesi artar ve kramplar azalır. Endorfin başkaca adet öncesi gerginliğinizi de azaltır.
*Klasik müzik dinleyerek rahatlamaya çalışın. Münhasıran sarı kantaron , papatya ve melisa çayı kaslarınızın rahatlamasını sağlar, sonlarınızı yatıştırır.
*Sık sık sıcak duş alın.
*Özellikle periyodunuz başladığı periyotta alkol tüketmekten sakının.
*Adet öncesi dönemlerinizde yaşadığınız semptomlarınızı bir kaç ay kaydedin .Böylelikle tedbir almanız daha kolay olacaktır.
*Az az, sık sık beslenin. Haddinden fazla yemekten kaçının.Düzenli saatlerde beslenmeniz çok değerli.
*Sizi gerilime sokan gayri faktörleri hayatınızdan uzak tutun. Hafif, klasik müzikler dinleyin. Yoga yapmayı deneyin.
*Kalsiyumdan güçlü besinlerle beslenin. Araştırmalar mahsusen adet öncesi, kalsiyumdan güçlü beslenmenin adet öncesi semptomları azalttığını göstermektedir.
*Adet öncesi şiddetli tatlı krizlerinizin sebebi magnezyum , B6, B12 vitaminleri eksikliğidir. B12 vitamininin hayvansal kaynaklar temel kaynağıdır.Özellikle vejeteryan beslenenlerin ek supplement kullanmasında yarar vardır.B6'nın en düzgün kaynakları ;et ve süt eserleri, tam tahıllar ve baklagillerdir.Magnezyumun en âlâ kaynakları ise; kuru yemişler, kuru baklagiller ,yeşil sebzeler ve tam tahıllardır.
*Sağlıklı kiloda olmaya itina gösterin .Kilo fazlanız varsa sağlıklı bir diyet ve egzersiz ile fazlalıklardan kurtulun.Vücuttaki şiddetli yağlanma kandaki östrojen seviyesinin ölçüsüz yükselmesine sebep olur. Araştırmalar göstermektedir ki; adet öncesi semptomlardan şikayetçi bayanların kanlarındaki östrojen seviyeleri daha yüksek bulunmuştur.
*Adet döneminizden 1-2 hafta evvel kafein alımını kısıtlayın. Kafeinsiz kahve tercih edebilirsiniz.