Son Konu

Prof. Dr. Aziz Sancar: 'Aşı Karşıtı Olmak Mantık Dışı Bir Tutum'

dagcı

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
s-92e684af4975422605b519a81c51c8f8f8d05597.jpg

Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar, Türkiye'ye aşı bildirisi vererek, 'Aşı zıddı olmak mantık dışı bir tavır. Kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek' dedi.

TÜBİTAK'ın onur konuğu olarak Türkiye'de bulunan Sancar, 'TÜBİTAK Kovid-19 Türkiye Platformu' çatısı altında aşı ve ilaç geliştirme çalışmaları yürüten bilim insanlarıyla bir ortaya geldi.

'Birlikte Geliştirme ve Birlikte Başarma' başlıklı toplantının akabinde değerlendirmelerde bulunan Sancar, 'Türkiye'de aşı çalışmalarıyla ilgili bilgi aldınız. Aşı çalışmalarının geldiği noktayı nasıl buluyorsunuz?' sorusu üzerine, 'Çok başarılı buldum. Kimilerinden haberim vardı ancak bu kadar detaylı bilmiyordum. Nitekim 3 yıl içinde şahane işler başarmışlar ve güzel öğrenciler yetiştirmişler, sahiden çok beğendim.' ifadelerini kullandı.

Sancar, aşı aksiliği konusunda bir iletisinin olup olmadığıyla ilgili soruya ise 'Ne diyeceğimi bilmiyorum zira aşı aykırısı olmak bence mantık dışı bir tavır. Aşı aykırısı olmak mantıklı bir tavır değil.' yanıtını verdi.

Misyon yaptığı üniversitenin aşı olmayanları kabul etmediğini kaydeden Sancar, 'Türkiye kanunları zorluyor mu bilmiyorum lakin kanun zorlamasa bile aşı olmak gerek, yoksa oburunu tehlikeye sokuyorsunuz. Buna hakkınız yok.' değerlendirmesinde bulundu.

Üst Alt