M morfeus Yeni Üye Katılım 12 Kas 2021 Mesajlar 378,918 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Konum Rusya Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 5 Ara 2023 #1 Profiterol Tanımı İçin Materyaller 250 gram margarin (yarım paket) 1 su bardağı su 3 adet yumurta (yumurtalar orta boy) 1 su bardağı un Kreması için ; 2 su bardağı süt 5 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı un 1 pk vanilya 1 yemek kaşığı nişasta Üzerinin çikolata sosusunu hazır soslardan kullandım Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Margarini ve yağı bir küçük tencereye bırakıp ocağa alıyoruz. Yağ eriyince 1 bardak onu ekleyip süratlice karıştırıyoruz(yağın büsbütün erimesi kâfi suyun kaynamasına gerek yok). Çırpma kabına alıp soğumaya bırakıyoruz güzelce soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekliyoruz. Her eklediğimiz yumurtayı güzelce karışana kadar çırpıyoruz. Sıkma torbasına alıp minik minik topçuklar biçiminde aralıklı formda sıkıyoruz. 180 derece fırına veriyoruz. Fırının kapağını hiç açmadan üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda yaklaşık 40 dk pişiyor. Fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir. Profiteroller pişerken kremasını hazırlıyoruz 2 bardak sütü, unu ,şekeri ve nişastayı bir tencereye alıyoruz ,iyice karıştırıp ocağa alıyoruz yeterlice yoğunlaşana kadar pişiriyoruz . Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip düzgünce çırpıyoruz. Pişen profiterollerin ortasını keserek kaşıkla yada sıkma torbanızın ince ucuyla içine kremayı sıkıyorsunuz. Üzerine hazır çikolata sosumuzu pişiriyoruz ve ılıyana kadar bekliyoruz ılık sosu profiterollerin üzerine döküp servis yapıyoruz. . Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Profiterol Tanımı İçin Materyaller 250 gram margarin (yarım paket) 1 su bardağı su 3 adet yumurta (yumurtalar orta boy) 1 su bardağı un Kreması için ; 2 su bardağı süt 5 yemek kaşığı şeker 3 yemek kaşığı un 1 pk vanilya 1 yemek kaşığı nişasta Üzerinin çikolata sosusunu hazır soslardan kullandım Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Margarini ve yağı bir küçük tencereye bırakıp ocağa alıyoruz. Yağ eriyince 1 bardak onu ekleyip süratlice karıştırıyoruz(yağın büsbütün erimesi kâfi suyun kaynamasına gerek yok). Çırpma kabına alıp soğumaya bırakıyoruz güzelce soğuduktan sonra yumurtaları tek tek ekliyoruz. Her eklediğimiz yumurtayı güzelce karışana kadar çırpıyoruz. Sıkma torbasına alıp minik minik topçuklar biçiminde aralıklı formda sıkıyoruz. 180 derece fırına veriyoruz. Fırının kapağını hiç açmadan üzerleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Benim fırınımda yaklaşık 40 dk pişiyor. Fırınınıza nazaran değişiklik gösterebilir. Profiteroller pişerken kremasını hazırlıyoruz 2 bardak sütü, unu ,şekeri ve nişastayı bir tencereye alıyoruz ,iyice karıştırıp ocağa alıyoruz yeterlice yoğunlaşana kadar pişiriyoruz . Ocaktan alıp vanilyayı ekleyip düzgünce çırpıyoruz. Pişen profiterollerin ortasını keserek kaşıkla yada sıkma torbanızın ince ucuyla içine kremayı sıkıyorsunuz. Üzerine hazır çikolata sosumuzu pişiriyoruz ve ılıyana kadar bekliyoruz ılık sosu profiterollerin üzerine döküp servis yapıyoruz. . Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı