Son Konu

Proloterapi Nedir?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0


Vücudun kendi kendini iyileştirme ve yenileme (proliferatif) mekanızmasını harekete geçirerek hasarlı dokuyu (miyofasial ağrı, eklem ve ligament gevşekliği) bir enjeksiyon ile tedavi etmektir.

Proloterapi, kas-eklem ağrı ve zedelenmeleri için kullanılan tamamlayıcı bir tıbbi tedavi yöntemidir. Proloterapi ile zedelenmiş ya da işlevini yitirmiş eklem, kıkırdak, bağ ve tendonlara bu dokuları yeniden yapılanma ve kendi kendini tamir etme aşamasına sokacak bir sıvı karışımı enjekte edilir. Proloterapi, yaralı bir eklemin yumuşak dokusuna doğal tahriş edici enjekte edilmesi şekilde uygulanır.

Tedavi, eklemin bir kısmına, örneğin eklemin iç kısmına veya bir destekleyici tendon veya ligamente, proliferasyon yapıcı bir çözeltinin tekrar tekrar enjeksiyonunu içerir. Enjekte edilen solüsyon dokuda kasıtlı bir iltihabi süreç başlatır. Böylece fonksiyonel olarak zayıflamış ya da işlevini kaybetmiş dokunun kanlanması artar. Enjeksiyonun yapıldığı bölgeye çeşitli hücreler gelir ve onarım süreci başlatılır. Proloterapi ağrı kontrolünde etkili olabilen bir yöntemdir.

Vücuda kimyasal madde enjekte edilmez ve kortizon kullanılmaz. Vücutta doğal olarak bulunan dekstroz kullanılır. Hücresel proloterapi olarak anılan PRP, CFG, kök hücre gibi biyolojik ajanlarda uygulanır.

Proloterapide ozon kullanılması; Prolozone enjeksiyonlarında bir ozon çözeltisi kullanılır. Ozon enjeksiyonu genellikle yumuşak doku yaralanmaları, artritli eklemlerdeki ağrılar, sırt ağrıları ve siyatik tedavisinde kullanılır.

PROLOTERAPİ UYGULANAN HASTALIKLAR

Bel-Boyun Fıtığı ve Ağrıları

Sırt-Kulunç Ağrıları

Omuz-Dirsek Ağrıları

El Bileği Ağrıları

Kalça Ağrıları

Diz-Ayak Bileği Ağrıları

Topuk Dikeni

Aşil Tendinit ve Bursitler

Karpal tünel sendromu

Kısmen yırtık tendonlar, bağlar ve kıkırdak

PROLOTERAPİ KİMLERE UYGULANMAZ!

Genel sistemik ve enjeksiyon bölgesinde enfeksiyon

Antikoagülan ilaç kullanımı, kanama bozukluğu

Romatizmal hastalıklar

Komplikasyonlar; Nadiren enfeksiyon ve sinir hasarı görülebilir.

"Kronik kas ve iskelet sistemi sorunları, aslında neden değil sonuçtur."

"Bir eklem, en zayıf bağı kadar güçlüdür."


 
Üst Alt