G Garfield Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 171,000 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 46 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 3 Ara 2023 #1 Puding Dolgulu Bohça Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 4 su bardağı un 1/2 (yarım) paket yaş maya 3 yemek kaşığı yoğurt 1/2 (yarım) su bardağı süt 1 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 (yarım) paket Dr. Oetker vanilyalı toz puding İç doldu için 1 paket Dr. Oetker çikolata kesimli puding 2 su bardağı süt 1 çay bardağı dövülmüş fındık 12 kare çikolata Bezeleri açmak için Erimiş tereyağı Üzeri için Yumurta sarısı 12 fındık Puding Dolgulu Bohça Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle pudingi iki bardak sütle pişirip soğutmak üzere bir kenara aldım. Diğer süreçleri yaparken orta ara karıştırarak kabuk tutmasını engelledim. Diğer tarafta derince bir kaba hamur materyallerini alıp hafif katıca bir hamur yoğurdum. 1 saat mayalandırdım. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye böldüm. Eritilmiş tereyağı ile bezeleri yuvarlak bir biçimde açtım. İçe hakikat kenarlardan katlayarak zarf halinde kapattım. Zarf bezeleri tezgaha sıraladım. Üstlerini poşetle örtüp 15 dk. Daha beklettim. Bu ortada soğuyan pudinge 1 cay bardağı fındığı ekledim karıştırıp kenara aldım. Dinlenen zarf bezeleri tekrar tereyağla açarak ortasına bir tatlı kaşığı puding,üstüne bir kare çikolata koyup zarf biçiminde kapattım. Hafiften üzerlerine bastırarak yatsı formu verdim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim. Ortalarına fındık batırdım yumurta sarısı sürdüm. 170°fırında üzeri kızarana kadar pişirdim . Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala. Puding Dolgulu Bohça Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Puding Dolgulu Bohça Böreği Tanımı İçin Malzemeler Hamur için 4 su bardağı un 1/2 (yarım) paket yaş maya 3 yemek kaşığı yoğurt 1/2 (yarım) su bardağı süt 1 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta 1 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 (yarım) paket Dr. Oetker vanilyalı toz puding İç doldu için 1 paket Dr. Oetker çikolata kesimli puding 2 su bardağı süt 1 çay bardağı dövülmüş fındık 12 kare çikolata Bezeleri açmak için Erimiş tereyağı Üzeri için Yumurta sarısı 12 fındık Puding Dolgulu Bohça Böreği Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle pudingi iki bardak sütle pişirip soğutmak üzere bir kenara aldım. Diğer süreçleri yaparken orta ara karıştırarak kabuk tutmasını engelledim. Diğer tarafta derince bir kaba hamur materyallerini alıp hafif katıca bir hamur yoğurdum. 1 saat mayalandırdım. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye böldüm. Eritilmiş tereyağı ile bezeleri yuvarlak bir biçimde açtım. İçe hakikat kenarlardan katlayarak zarf halinde kapattım. Zarf bezeleri tezgaha sıraladım. Üstlerini poşetle örtüp 15 dk. Daha beklettim. Bu ortada soğuyan pudinge 1 cay bardağı fındığı ekledim karıştırıp kenara aldım. Dinlenen zarf bezeleri tekrar tereyağla açarak ortasına bir tatlı kaşığı puding,üstüne bir kare çikolata koyup zarf biçiminde kapattım. Hafiften üzerlerine bastırarak yatsı formu verdim. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizdim. Ortalarına fındık batırdım yumurta sarısı sürdüm. 170°fırında üzeri kızarana kadar pişirdim . Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala. Puding Dolgulu Bohça Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı