K klimaci Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 151,968 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 45 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 12 Kas 2023 #1 Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı süt 1 paket kuru maya 2 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 silme tuz 3,5 su bardağı un 1 tane yumurta İç harcı için: Beyaz peynir Maydanoz Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ilık süt, kuru maya ve şekeri bir yoğurma kabına alıyoruz. Böylece üstü kapalı bir kaç dakika bekletiyoruz. Sonra sıvı yağı, yumurta beyazını ve tuzu ekliyoruz. Hepsini karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unu ekliyoruz. Hamurun kıvamı yumuşak ama ele yapışmayacak şekilde olunca mayalanması için üstünü streçle kapatıyoruz. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. Ben peynirli tercih ettim. Ama kıymalı veya farklıda bir harç hazırlayabilirsiniz. Hamur şişip mayalandıktan sonra bezelere ayırıyoruz. 20 beze kadar çıkıyor. Bezeleri tekrar 5 dakika dinlendiriyoruz. Bezeleri oval şeklinde açıyoruz ve bir tarafına 3 çizik atıyoruz. Diğer tarafına ise iç harcımızı koyuyoruz ve kapatıp resimdeki gibi ay şeklini veriyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürüyoruz ve dilerseniz çörek otu veya susamla süslüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Puf Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Puf Poğaça Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 su bardağı süt 1 paket kuru maya 2 yemek kaşığı şeker 1 çay bardağı sıvı yağ 1 silme tuz 3,5 su bardağı un 1 tane yumurta İç harcı için: Beyaz peynir Maydanoz Puf Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ilık süt, kuru maya ve şekeri bir yoğurma kabına alıyoruz. Böylece üstü kapalı bir kaç dakika bekletiyoruz. Sonra sıvı yağı, yumurta beyazını ve tuzu ekliyoruz. Hepsini karıştırıyoruz ve yavaş yavaş unu ekliyoruz. Hamurun kıvamı yumuşak ama ele yapışmayacak şekilde olunca mayalanması için üstünü streçle kapatıyoruz. Hamur dinlenirken iç harcını hazırlıyoruz. Ben peynirli tercih ettim. Ama kıymalı veya farklıda bir harç hazırlayabilirsiniz. Hamur şişip mayalandıktan sonra bezelere ayırıyoruz. 20 beze kadar çıkıyor. Bezeleri tekrar 5 dakika dinlendiriyoruz. Bezeleri oval şeklinde açıyoruz ve bir tarafına 3 çizik atıyoruz. Diğer tarafına ise iç harcımızı koyuyoruz ve kapatıp resimdeki gibi ay şeklini veriyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısını üstüne sürüyoruz ve dilerseniz çörek otu veya susamla süslüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişiriyoruz. Puf Poğaça Tarifi Fotoğraflı Yapılışı