Son Konu

Puf Puf Kabaran Yumuşacık Poğaça

iltasyazilim

Yeni Üye
Tepkime
1
Credits
-2
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Puf Puf Kabaran Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı süt kaymağı
*1 yumurta beyazı
*2 yemek kaşığı sirke
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı süt
*1 paket kuru maya
*1 tatlı kaşığı şeker
*Tuz
*Aldığı kadar un

Üzeri için

*1 adet yumurta sarısı
*1 tatlı kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı sıvı yağ
*İsteğe bağlı çörek otu ve susam

Puf Puf Kabaran Yumuşacık Poğaça Tarifi Yapılışı Herkese merhaba ??

1
*Süt kaymağını sevmiyorum ve atmaya da kıyamıyorum bende onları buzluğa atıyorum ve sonra poğaçamın içerisine koyuyorum gerçekten çok lezzetli oluyor deneyin derim
*Su bardağının yarısına ılık su yarısına da süt koyuyoruz içerisine 1 paket kuru maya ve şeker ilave ederek mayalanması için kenarda bırakıyoruz
*Derin bir kaba sıvı yağ süt kaymağı yumurta beyazı sirke ve tuz ilave edilerek karıştırılır
*Üzerine mayalanan su ve süt karışımı ilave edilir
*Bir su bardağının yarısına su yarısına süt konularak karışıma ilave edilir (toplamda 1 su Bardağı süt ve 1 su bardağı su kullanıyoruz )
*Sıvı karışıma yavaş yavaş un ekliyoruz ve yoğuruyoruz (yaklaşık 89 bardak un kullandım )
*Hafif ele yapışır yumuşak bir hamur elde ediyoruz
*Üzerine streç film ile kaplıyoruz ve bez örterek mayalanması için yaklaşık 1 saat bekletiyoruz ( sıcak bir yerde mayalandırırsak daha çabuk mayalanır )
*Yağlı kağıt sermiş olduğumu tepsiye mayalanan hamurdan koparıyoruz ve şekil vererek tepsiye alıyoruz
*İsteğe bağlı olarak içerisine peynir zeytin koyabilirsiniz
*Tüm hamuru koparıp şekil verdikten sonra tepsi mayası için yarım saat dinlendiriyoruz ve üzerine yumurta sarısı sürerek çörek otu ve susam serpiyoruz
*Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 2025 dakika kızarana kadar pişiriyoruz

Afiyet olsun

Üst Alt