T teknolojiuzmani Yeni Üye Katılım 9 Ocak 2022 Mesajlar 152,799 Tepkime 0 Puanları 36 Yaş 35 Credits 0 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 18 Kas 2023 #1 Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket yaş ve ya instant maya 4 yemek kaşığı toz şeker 1.5 tat kaşığı tuz 7 su bardağı un Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarı Susam çörek otu yahut haşhaş isteğe bağlı İçi için; Peynir, patates ,zeytin ,hatta ben çikolata bile koyuyorum boşta yapılabilir Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Oda sıcaklığında bekleyen tüm materyalleri hamur kabına alıp hamuru ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz. 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Daha sonra bezeler ayıralım, 16 beze çıkıyor. Yuvarlak bezeleri el yardımıyla form verip isteğe bağlı iç harç koyun (isteğe bağlı peynir ,patates ,çikolata beyefendi boşta yapabilirsiniz ). 25 dakika tepside mayalanmaya bırakalım. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun. Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı sıvı yağ 1 paket yaş ve ya instant maya 4 yemek kaşığı toz şeker 1.5 tat kaşığı tuz 7 su bardağı un Üzeri için; 1 adet yumurtanın sarı Susam çörek otu yahut haşhaş isteğe bağlı İçi için; Peynir, patates ,zeytin ,hatta ben çikolata bile koyuyorum boşta yapılabilir Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Oda sıcaklığında bekleyen tüm materyalleri hamur kabına alıp hamuru ele yapışmayan bir kıvam alıncaya kadar yoğuruyoruz. 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz. Daha sonra bezeler ayıralım, 16 beze çıkıyor. Yuvarlak bezeleri el yardımıyla form verip isteğe bağlı iç harç koyun (isteğe bağlı peynir ,patates ,çikolata beyefendi boşta yapabilirsiniz ). 25 dakika tepside mayalanmaya bırakalım. Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim. Afiyet olsun. Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı