B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 25 Haz 2024 #1 Ramazan Manileri Kısa Ramazan Manileri Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Ac karnına cok yedim Bana biraz dokundu Gunahın olsa yığın, Yine de Ona sığın Gazabından fazladır, Rahmeti Allah'ımın Gokyuzunun melekleri Devran eder felekleri Bu ayda ikram edenin Zayi olmaz emekleri Herkes sabırla bekler, Zayi olmaz emekler İftara geliyoruz Hazırlansın yemekler Hava sıcak terlerim, Bircok mani derlerim, Davet verdim bu akşam Sizleri de beklerim Halayıklar halayıklar Ocak başında uyuklar Davulumun sesini duyunca Pirincin daşını ayıklar Hakkın bize ihsanısın Hem ayların sultanısın Sen bir saadet kanısın Ey mahı sultan merhaba Goz aydın hepimize, Mubarek gunler bize, Onbir ayın sultanı, Hoş geldin evimize Kavuştuk Ramazana, Hem de buyuk ihsana, Bu ayda oruc tutmak, Huzur verir insana Pilavın kokusu var, Maninin arkası var, Bahşişimi yollayın Gozumun uykusu var Onbir ayın sultanı, Kıymetlidir her anı, Suslersin şu cihanı, Hoşgeldin ya Ramazan! On bir diye sevinme Teravihten erinme İbadetler şukurdur Bunu bil ki oğunme Ne uyursun ne uyursun, Bu uykudan ne bulursun, Al aptesti kıl namazı Cenneti alayı bulursun Misafirim nazlandı, Borek diye sızlandı, Bir sini borek yedi, Biraz olsun uslandı Maniler ciceklidir Birbirine eklidir Davulcunun daveti, Mutlaka boreklidir Karşıma fener geldi, Aklıma neler geldi, Borek bekledim ama, Sofraya doner geldi Rabbimizin nimeti, Olculur mu kıymeti? Bu ayda muminlere, Sacar bolca rahmeti Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Cok mani diyecektim ama Defteri yolda duşurdum Aldanma sağa sola, Gel gidelim hak yola, Guzel oruc tutanın, Akıbeti hayrola Aldanma sağa sola, Gel gidelim hak yola, Guzel oruc tutanın, Akıbeti hayrola Akşam ezanı dinlemek Sahur vakti yemek yemek Ramazana mahsus şeydir Gece davulcu soylemek Arnavut' musun Tatar' mısın Ekşili corba yapar mısın Sana davul calıyorum amma Acaba sen oruc tutar mısın Bak geldi etli dolma, Cok yiyip gobek salma Ustune bir kahve ic, Teravihe gec kalma! Besmeleyle cıktım yola Selam verdim sağa sola A benim ağalarım Namazınız mubarek ola Bu aya hurmet gerek, Nimete şukur gerek, Mubarek Ramazanda, Hakka ibadet gerek Cebimin ağzı dardır İcinde şeker vardır Sabreyle aman gonul, İftara neler vardır? Bu gece ayın evveli Acıldı İslamın gulu Geldi Mubarek ramazan Mesrur etti can u dili Evveli rahmettir kula Girelim sıdk ile yola HulUs ile eyleyelim Ta ki dua makbul Eski cami direk ister Soylemeye yurek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım borek ister Davulun ici pekmez, Calarım fakat otmez Bir bahşiş vermezseniz, Davulcu buradan gitmez Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mu'mini sevindir
Ramazan Manileri Kısa Ramazan Manileri Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Ac karnına cok yedim Bana biraz dokundu Gunahın olsa yığın, Yine de Ona sığın Gazabından fazladır, Rahmeti Allah'ımın Gokyuzunun melekleri Devran eder felekleri Bu ayda ikram edenin Zayi olmaz emekleri Herkes sabırla bekler, Zayi olmaz emekler İftara geliyoruz Hazırlansın yemekler Hava sıcak terlerim, Bircok mani derlerim, Davet verdim bu akşam Sizleri de beklerim Halayıklar halayıklar Ocak başında uyuklar Davulumun sesini duyunca Pirincin daşını ayıklar Hakkın bize ihsanısın Hem ayların sultanısın Sen bir saadet kanısın Ey mahı sultan merhaba Goz aydın hepimize, Mubarek gunler bize, Onbir ayın sultanı, Hoş geldin evimize Kavuştuk Ramazana, Hem de buyuk ihsana, Bu ayda oruc tutmak, Huzur verir insana Pilavın kokusu var, Maninin arkası var, Bahşişimi yollayın Gozumun uykusu var Onbir ayın sultanı, Kıymetlidir her anı, Suslersin şu cihanı, Hoşgeldin ya Ramazan! On bir diye sevinme Teravihten erinme İbadetler şukurdur Bunu bil ki oğunme Ne uyursun ne uyursun, Bu uykudan ne bulursun, Al aptesti kıl namazı Cenneti alayı bulursun Misafirim nazlandı, Borek diye sızlandı, Bir sini borek yedi, Biraz olsun uslandı Maniler ciceklidir Birbirine eklidir Davulcunun daveti, Mutlaka boreklidir Karşıma fener geldi, Aklıma neler geldi, Borek bekledim ama, Sofraya doner geldi Rabbimizin nimeti, Olculur mu kıymeti? Bu ayda muminlere, Sacar bolca rahmeti Ahmet ağa uyursun uyursun Uykularda ne bulursun Kalk al abdest, kıl namaz Sabahleyin cenneti bulursun Akşamdan pilavı pişirdim Gene karnımı şişirdim Cok mani diyecektim ama Defteri yolda duşurdum Aldanma sağa sola, Gel gidelim hak yola, Guzel oruc tutanın, Akıbeti hayrola Aldanma sağa sola, Gel gidelim hak yola, Guzel oruc tutanın, Akıbeti hayrola Akşam ezanı dinlemek Sahur vakti yemek yemek Ramazana mahsus şeydir Gece davulcu soylemek Arnavut' musun Tatar' mısın Ekşili corba yapar mısın Sana davul calıyorum amma Acaba sen oruc tutar mısın Bak geldi etli dolma, Cok yiyip gobek salma Ustune bir kahve ic, Teravihe gec kalma! Besmeleyle cıktım yola Selam verdim sağa sola A benim ağalarım Namazınız mubarek ola Bu aya hurmet gerek, Nimete şukur gerek, Mubarek Ramazanda, Hakka ibadet gerek Cebimin ağzı dardır İcinde şeker vardır Sabreyle aman gonul, İftara neler vardır? Bu gece ayın evveli Acıldı İslamın gulu Geldi Mubarek ramazan Mesrur etti can u dili Evveli rahmettir kula Girelim sıdk ile yola HulUs ile eyleyelim Ta ki dua makbul Eski cami direk ister Soylemeye yurek ister Benim karnım tok ama Arkadaşım borek ister Davulun ici pekmez, Calarım fakat otmez Bir bahşiş vermezseniz, Davulcu buradan gitmez Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mu'mini sevindir