B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 8 Ara 2023 #1 Ramazan Şiirleri Kısa Ramazan Şiirleri En Guzel Ramazan Şiirleri İCİMDEKİ RAMAZAN DUASI On bir ayın sultanı, işte geldi ramazan Ağızlar da bağlansın, şimdi ellerimiz de Bu ay oruc tutanı, tutsun yuce yaratan Gunahlara ağlansın, sus olan dilimizde El acana verilsin, ac olan yedirilsin Ac acıkta kalmasın, hepsi de giydirilsin Sevgiye muhtac olan, sevilip sevdirilsin Ramazanın onemi, işte boyle bilinsin MİS GİBİ Mis gibi (Arkadaşım) Bakmayı oğretmiştin seneler evvel Ac karna bakmayı Gunahın icinden sıyrılıp da Nehir olup sevaba akmayı Ne kadar da nefis bir arkadaşsın Sen oğrettin bana nefsimi hapse atmayı Haydi, yine yardımcı ol ALLAH rızasına erdir beni Yolumdaki cukurlara yine sen dol Elimi tut yemez icmezken Mideme merhamet diliminle Gonlume ilminle dol Yine kitaplar hediye et bana Okumaya doymayayım Kelimeler yutulunca Oruc bozulmaz ki HOŞGELDİN Hoş geldin ey Şehri Ramazan Sensin mideler acken Yureklere tokluk kazandıran Kokunu aldım bugun Mis gibi arkadaş kokusu Bak canlandı kelimeler Satırlarsa Coban’ın coşkusu Seni gorunce gunahların beli bukuk Nefislerse odsuz, sensin onların en buyuk korkusu Hoş geldin Hoş geldin ey Şehri Ramazan Sensin mideler acken Yureklere tokluk kazandıran Hoş geldin Hoş geldin ey arkadaş Sensin hasret olduğumuz Sensin kavrulduğumuz Tok bir gonul icin Hoş geldin aclığımız Hoş geldin susuzluğumuz Hoş geldin Hoş geldin ey Şehri Ramazan Sensin mideler acken Yureklere tokluk kazandıran… HOŞGELDİN Recep, Şaban derken geldin Ramazan Hoş geldin ayların en birincisi Cennet kokuları yayıldı şu an Hoş geldin ayların sen bir incisi Bu gun birinci gun, gulce tutersin Aklımın nurusun, gozumde fersin “Yetiştim imdada der de gulersin Hoş geldin ayların en birincisi Kuran’ı okumak, sen de başkadır Ustumuze yağan gunaha cadır Allah’ın izniyle nurları yağdır Hoş geldin ayların sen bir incisi Yak da gunahları donsun nurlara Kalbimiz dayansın muhkem surlara Peşinden koşalım tum baharlara Hoş geldin ayların en birincisi CEYHUNİ neşeyle doldu ufkumuz Bu dunyada sade Haktan korkumuz Işıklandı şimdi aydın yolumuz Hoş geldin ayların sen bir incisi BEN ORUC TUTMUYORUM Bir ejderin ağzında debelenen av benim, Masivaya gark olmuş simsiyah olmuş tenim, Ramazan rahmet ayı kıymetini bilenim, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor Nefisle cenkteyim ben oruc kalkanım oldu, El actım iftar vakti gonul huzuru buldu, Sorarlarsa soyleyin bu garip nasıl kuldu, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor SukUtta karar kıldı elim dilim ve gozum, Kalbim daim zikirde şerre yoktur hic sozum, Ciğer yansa kul olsa alev alsa da kozum, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor Reyhan kapısı bekler benden girin iceri, Ebediyet yurdunda hangi akce geceri? Bu mevsimde hasat bol bileyledim biceri, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor Beytullahı ziyaret kulluğun gerekleri, Namaz zekat ve oruc İslam’ın direkleri, Dudaklarım catlasa yaksa da yurekleri, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor Ne kadar etsem şukur azdır Allah’ım sana, Hak etmediğim halde nimetler verdin bana, Kavurucu sıcakta sabırla yana yana, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor Usta oğluyum işte geldim ve gidiyorum, Fakirin hali ile hallenmeli diyorum, Arkamdan konuşarak yapmayın hic bir yorum, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor ORUC Sanma oruc, ac durmak Oruc, oruc olacak Sanma bir rejim yapmak Oruc, oruc olacak Sussun bilmezse dilin Cahili olma dinin Zikrin, fikrin, her halin Oruc, oruc olacak Kulak, oruc duymalı Goz, orucla bakmalı Ruh, inziva yapmalı Oruc, oruc olacak Hava oruc kokacak Nabzın oruc atacak Allah razı kalacak Oruc, oruc olmalı Farzlardan coktur farkı Gunahın kefareti Vucudunun zekatı Oruc, oruc olacak Oruc tut, hem sağlık bul Kotu huylardan kurtul Allah’a yaklaşır kul Oruc, oruc olacak Gıybetten sakınmalı Kavgadan kacınmalı Allah’ı cok anmalı Oruc, oruc olacak Orhan cekmeden zahmet Kazanılmaz ki rahmet Ecri en cok ibadet Oruc, oruc olacak
Ramazan Şiirleri Kısa Ramazan Şiirleri En Guzel Ramazan Şiirleri İCİMDEKİ RAMAZAN DUASI On bir ayın sultanı, işte geldi ramazan Ağızlar da bağlansın, şimdi ellerimiz de Bu ay oruc tutanı, tutsun yuce yaratan Gunahlara ağlansın, sus olan dilimizde El acana verilsin, ac olan yedirilsin Ac acıkta kalmasın, hepsi de giydirilsin Sevgiye muhtac olan, sevilip sevdirilsin Ramazanın onemi, işte boyle bilinsin MİS GİBİ Mis gibi (Arkadaşım) Bakmayı oğretmiştin seneler evvel Ac karna bakmayı Gunahın icinden sıyrılıp da Nehir olup sevaba akmayı Ne kadar da nefis bir arkadaşsın Sen oğrettin bana nefsimi hapse atmayı Haydi, yine yardımcı ol ALLAH rızasına erdir beni Yolumdaki cukurlara yine sen dol Elimi tut yemez icmezken Mideme merhamet diliminle Gonlume ilminle dol Yine kitaplar hediye et bana Okumaya doymayayım Kelimeler yutulunca Oruc bozulmaz ki HOŞGELDİN Hoş geldin ey Şehri Ramazan Sensin mideler acken Yureklere tokluk kazandıran Kokunu aldım bugun Mis gibi arkadaş kokusu Bak canlandı kelimeler Satırlarsa Coban’ın coşkusu Seni gorunce gunahların beli bukuk Nefislerse odsuz, sensin onların en buyuk korkusu Hoş geldin Hoş geldin ey Şehri Ramazan Sensin mideler acken Yureklere tokluk kazandıran Hoş geldin Hoş geldin ey arkadaş Sensin hasret olduğumuz Sensin kavrulduğumuz Tok bir gonul icin Hoş geldin aclığımız Hoş geldin susuzluğumuz Hoş geldin Hoş geldin ey Şehri Ramazan Sensin mideler acken Yureklere tokluk kazandıran… HOŞGELDİN Recep, Şaban derken geldin Ramazan Hoş geldin ayların en birincisi Cennet kokuları yayıldı şu an Hoş geldin ayların sen bir incisi Bu gun birinci gun, gulce tutersin Aklımın nurusun, gozumde fersin “Yetiştim imdada der de gulersin Hoş geldin ayların en birincisi Kuran’ı okumak, sen de başkadır Ustumuze yağan gunaha cadır Allah’ın izniyle nurları yağdır Hoş geldin ayların sen bir incisi Yak da gunahları donsun nurlara Kalbimiz dayansın muhkem surlara Peşinden koşalım tum baharlara Hoş geldin ayların en birincisi CEYHUNİ neşeyle doldu ufkumuz Bu dunyada sade Haktan korkumuz Işıklandı şimdi aydın yolumuz Hoş geldin ayların sen bir incisi BEN ORUC TUTMUYORUM Bir ejderin ağzında debelenen av benim, Masivaya gark olmuş simsiyah olmuş tenim, Ramazan rahmet ayı kıymetini bilenim, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor Nefisle cenkteyim ben oruc kalkanım oldu, El actım iftar vakti gonul huzuru buldu, Sorarlarsa soyleyin bu garip nasıl kuldu, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor SukUtta karar kıldı elim dilim ve gozum, Kalbim daim zikirde şerre yoktur hic sozum, Ciğer yansa kul olsa alev alsa da kozum, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor Reyhan kapısı bekler benden girin iceri, Ebediyet yurdunda hangi akce geceri? Bu mevsimde hasat bol bileyledim biceri, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor Beytullahı ziyaret kulluğun gerekleri, Namaz zekat ve oruc İslam’ın direkleri, Dudaklarım catlasa yaksa da yurekleri, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor Ne kadar etsem şukur azdır Allah’ım sana, Hak etmediğim halde nimetler verdin bana, Kavurucu sıcakta sabırla yana yana, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor Usta oğluyum işte geldim ve gidiyorum, Fakirin hali ile hallenmeli diyorum, Arkamdan konuşarak yapmayın hic bir yorum, Ben oruc tutmuyorum, oruc beni tutuyor ORUC Sanma oruc, ac durmak Oruc, oruc olacak Sanma bir rejim yapmak Oruc, oruc olacak Sussun bilmezse dilin Cahili olma dinin Zikrin, fikrin, her halin Oruc, oruc olacak Kulak, oruc duymalı Goz, orucla bakmalı Ruh, inziva yapmalı Oruc, oruc olacak Hava oruc kokacak Nabzın oruc atacak Allah razı kalacak Oruc, oruc olmalı Farzlardan coktur farkı Gunahın kefareti Vucudunun zekatı Oruc, oruc olacak Oruc tut, hem sağlık bul Kotu huylardan kurtul Allah’a yaklaşır kul Oruc, oruc olacak Gıybetten sakınmalı Kavgadan kacınmalı Allah’ı cok anmalı Oruc, oruc olacak Orhan cekmeden zahmet Kazanılmaz ki rahmet Ecri en cok ibadet Oruc, oruc olacak