B bilgiliadam Yeni Üye Katılım 16 Ağu 2017 Mesajlar 1,516,397 Tepkime 42 Puanları 48 Credits -46,831 Geri Bildirim : 0 / 0 / 0 29 Ocak 2024 #1 Ramazanda Calınan Mani Ramazanda Calınan ve Sozlenen Maniler RAMAZAN MANİLERİ Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mu'mini sevindir Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Ac karnına cok yedim Bana biraz dokundu On ucune geldik mi? Nefisleri yendik mi? İmandadır saadet Bunu boyle bildik mi? Fırın ustunde kurek Gene sızladı yurek Her yerde dayanır da Bal'a dayanmaz yurek Bu aya hurmet gerek Nimete şukur gerek Mubarek Ramazan'da Hakk'a ibadet gerek Ay acmaz bulut acmaz Ay buluta kavuşmaz Gunahları andıkca Bana gulmek yaraşmaz Dere coşmuş cağlıyor Dağı duman bağlıyor Zengin olsan ne fayda Fakir kardeş ağlıyor Nerden gecti aklıma Kadayıfla baklava Ac gozlu olma diye Annem vurdu oklava Uzandım kuş oldum Dovuldum gumuş oldum Hak derdine duşeli Bir ane kuş oldum Okudum yazar oldum Davette gezer oldum Hergun borek istiyor Nefsime kızar oldum Sofrada fakir olsun Tabağı cukur olsun Karnı doyduktan sonra Duayı okur olsun Hoşafın suyu boldur Bir kepce daha doldur Sahura kofte varmış Ne olur erken kaldır Acı kofteye yandım Yiye yiye usandım Cebime koyacaktım Bakanlardan utandım Seni pek secemedim Sıcak cay icemedim Başka yemek coksa da Kaymaktan gecemedim Vişneyi dalda koyma Beni bu halde koyma İftara cabukca gel Gozumu yolda koyma Herkes sabırla bekler Zayi olmaz emekler İftara geliyoruz Hazırlansın yemekler Geldi Ramazan ayı Yendi temcit pilavı Akşam iftardan sonra İcelim demli cayı Bak geldi etli dolma Cok yiyip gobek salma Ustune bir kahve ic Sohbetten geri kalma Bak kışın ayazına Kalk Hakk'ın niyazına Haydi hemen gidelim Teravih namazına Oruc tutmak izzettir Bilene bir lezzettir Onbir ayın sultanı Mu'minlere rahmettir Akşam gorundu hilal, Kazanclar olsun helal, Orucun sevabını, Cok verecek Zulcelal! Şukur bu aya girdik, Akşam hilali gorduk, Sevinclere garkolup, Yuzu secdeye surduk Ramazanım hoş geldi, Evlere şenlik verdi, Bugun herkes oruclu, SahUr yemeği yendi Bu ayın kadri yuce, Hizmet et gunduz gece, Orucu tutmalıyız, Hepimiz ailece Aleme rahmet geldi, Buyuk bir ni'met geldi, Ramazanla birlikte, Cennet mujdesi geldi Geldi mahı Ramazan, Durmadan sevap kazan, Sizden dua bekliyor, Bu manileri yazan Ramazan geldi hoş geldi Evlere şenlik geldi Dun herkes oruc idi İftar yemeği yendi Olundu aleme mujde Getirir alemi vecde Ağaclar ediyor secde Geldi mubarek Ramazan!
Ramazanda Calınan Mani Ramazanda Calınan ve Sozlenen Maniler RAMAZAN MANİLERİ Deniz suyu serindir Damla gibi derindir Bir tek hurma da olsa Bir mu'mini sevindir Ezanlar hep okundu İftarlığım lokumdu Ac karnına cok yedim Bana biraz dokundu On ucune geldik mi? Nefisleri yendik mi? İmandadır saadet Bunu boyle bildik mi? Fırın ustunde kurek Gene sızladı yurek Her yerde dayanır da Bal'a dayanmaz yurek Bu aya hurmet gerek Nimete şukur gerek Mubarek Ramazan'da Hakk'a ibadet gerek Ay acmaz bulut acmaz Ay buluta kavuşmaz Gunahları andıkca Bana gulmek yaraşmaz Dere coşmuş cağlıyor Dağı duman bağlıyor Zengin olsan ne fayda Fakir kardeş ağlıyor Nerden gecti aklıma Kadayıfla baklava Ac gozlu olma diye Annem vurdu oklava Uzandım kuş oldum Dovuldum gumuş oldum Hak derdine duşeli Bir ane kuş oldum Okudum yazar oldum Davette gezer oldum Hergun borek istiyor Nefsime kızar oldum Sofrada fakir olsun Tabağı cukur olsun Karnı doyduktan sonra Duayı okur olsun Hoşafın suyu boldur Bir kepce daha doldur Sahura kofte varmış Ne olur erken kaldır Acı kofteye yandım Yiye yiye usandım Cebime koyacaktım Bakanlardan utandım Seni pek secemedim Sıcak cay icemedim Başka yemek coksa da Kaymaktan gecemedim Vişneyi dalda koyma Beni bu halde koyma İftara cabukca gel Gozumu yolda koyma Herkes sabırla bekler Zayi olmaz emekler İftara geliyoruz Hazırlansın yemekler Geldi Ramazan ayı Yendi temcit pilavı Akşam iftardan sonra İcelim demli cayı Bak geldi etli dolma Cok yiyip gobek salma Ustune bir kahve ic Sohbetten geri kalma Bak kışın ayazına Kalk Hakk'ın niyazına Haydi hemen gidelim Teravih namazına Oruc tutmak izzettir Bilene bir lezzettir Onbir ayın sultanı Mu'minlere rahmettir Akşam gorundu hilal, Kazanclar olsun helal, Orucun sevabını, Cok verecek Zulcelal! Şukur bu aya girdik, Akşam hilali gorduk, Sevinclere garkolup, Yuzu secdeye surduk Ramazanım hoş geldi, Evlere şenlik verdi, Bugun herkes oruclu, SahUr yemeği yendi Bu ayın kadri yuce, Hizmet et gunduz gece, Orucu tutmalıyız, Hepimiz ailece Aleme rahmet geldi, Buyuk bir ni'met geldi, Ramazanla birlikte, Cennet mujdesi geldi Geldi mahı Ramazan, Durmadan sevap kazan, Sizden dua bekliyor, Bu manileri yazan Ramazan geldi hoş geldi Evlere şenlik geldi Dun herkes oruc idi İftar yemeği yendi Olundu aleme mujde Getirir alemi vecde Ağaclar ediyor secde Geldi mubarek Ramazan!