YUMURTA: Ana sütünden sonra en kaliteli protein, yumurtadır. Yapılan araştırmalarda midedeki açlık hormonu ‘ghrelin’ seviyesini azalttığı için vücutta uzun müddet tok tutuyor. Sahur vaktinde yenilen yumurta rahat oruç tutmanızı sağlar. Haşlanmış yumurta ile aranız düzgün değilse az yağlı omlet ya da menemen de yiyebilirsiniz.
YULAF EZMESİ: Son vakitlerde diyet menülerinde epey tanınan olan yulaf, yapısındaki betaglukan suda çözünebilen bir liftir ve kan şekerini düzenlemeye yardımcı olur. Bitkisel bir protein kaynağı olan yulaf bu varlıklı lif içeriği ile sindirim sistemi ve bağırsakları çalıştırarak kabızlığa güzel gelir. Birebir hengamda kolesterolü düşürmek içinde nispeten yararlıdır. Sahurda değişik öğün yapmak isteyenler için süt yahut yoğurdun içine yulaf ezmesi,kuru yemiş(badem,fındık vb.) kuru meyve ya da taze meyve ekleyerek uzun vade tok kalmanızı sağlayacaktır.
SÜT ÖBEĞI: İçerdiği proteinden ötürü süt, yoğurt, ayran, kefir uzun mühlet iştahı baskılamaktadır. Yapılan araştırmalarda süt tüketenlerin yaklaşık 5 saate kadar tok tuttuğu ortaya çıkmıştır. Sahurda çay yahut kahve alanına süt tüketilmesi daha kıymetlidir. Birebir vakitte içerdiği yüksek kalsiyumdan ötürü zayıflamaya da tesiri vardır. Mide ve gaz meselesi olanlarda süt mahalline yoğurt, kefir, ayran tüketmesi önerilir.
YAĞLI TOHUMLAR: Münhasıran badem badem içeriğinde yüksek kaliteli protein, birçok vitamin, mineral, yüksek posa ve kalp sıhhatini koruyan omega-3 yağ asitleri sayesinde şahısları daha uzun vade tok meblağ. Yüksek kuvvetli bir yiyecek öbeği olan badem, fındık, fıstık, cevizi yeteri kadar tüketmek fazlasını yememek kilo denetimi açısından değerlidir. Tercihen tuzsuz ve çiğ olmasına dikkat ediniz.
SALATA: Sebzeler posa açısından yüksek ve yoğunlukları ile midede daha çokça yan kaplar ve çabuk doymanıza neden olur. Araştırmalarda öğünlerinize salata eklemek, daha çokça yemek alımını %11 azalttığı ortaya çıkmıştır. Daha çokça tok kalmak, daha az yemek yemek için iftar ve sahurda kesinlikle salata tüketiniz.
TAHILLI ESERLER: Bilhassa bu ayda tahıl ve lif nispeti yüksek besinler tercih edilmelidir. Mahsusen tam tahıllı ekmekler içerdikleri ağır lif ve kepek nedeniyle uzun mühlet tok tutma özelliğine sahiptir. Çavdar ekmeği, beyaz ekmeğe orantıyla %50 daha çokça tokluk hissi verir. Kepekli makarna, esmer pirinç, bulgur da birebir özellikte tokluk sağlar.
ELMA: 100 gram bir elmanın 85 gramı su olduğu için mahsusen diyetlerde vazgeçilmez meyvelerden bir tanedir. Kabuğuyla birlikte yenilen elma, daha çok lif içerdiği için uzun mühlet tok kalmanızı sağlayacaktır.
YEŞİL ÇAY: Yeşil çay, açlık hissini bastırıyor ve metabolizmayı hızlandırıyor. Mahsusen iftar ve sahur aralarında 1-2 fincan, içine tarçın ve karanfil karıştırılmış yeşil çay açlığınızı ve tatlı yeme isteğinizi bastırır.