morfeus
Yeni Üye
Vakti gelmiş olmasına rağmen adet dönemi geciken kadınların kullandıkları adet söktürücü ilaçların vücuda etkilerini bilmek gerekir. Eczanelerde kolaylıkla bulabileceğiniz adet söktürücü ilaçların hamilelikte kullanılıp kullanılamayacağı en çok merak edilenler arasındadır. Peki adet söktürücü ilaçlar hamileliği sonlandırır mı? Adet söktürücü ilaç isimleri neler? Adet söktürücü ilaçlar nasıl kullanılır? Emziren annelerde ve hamilelikte adet söktürücü kullanılabilir mi?
Kadınların her ay başında gördükleri adet durumu stres, hava değişikliği ve beslenme gibi bazı koşulların etkisiyle zamanından daha erken ya da geç vakitlerde kendini gösterebiliyor. Genel olarak düzenli olsa dahi geçici olarak görülen adet düzensizlikleri, tatil ya da farklı planlardan dolayı sıkıntı oluşturabiliyor. Günümüzde bu sorunun çözümüne yönelik her ne kadar adet söktürücü ilaçlar ile adet geciktirici haplar çıkmış olsa da sağlık açısından ne kadar yararlı ya da riskli olduğu bilinememektedir. Toplum içerisine baktığımızda adet dönemi ile ilgili görülen sıkıntılarda çoğunlukla geciken adet dönemleri gelmektedir. Adet tarihi geciken kimselerin ilk başvurduğu yöntemlerden birisi de adet söktürücü ilaçlardır. Doktor onayı olmadan kesinlikle kullanılmaması gereken bu ilaçlar vücutta yen etki oluşturup ciddi zararlar verebilir. Adet söktürücü ilaçların hamilelikte bebek düşürüp düşürmede etkili olup olmadığını ya da vücuda ne gibi etkilerinin olduğunu öğrenmek için haberimizin detaylarını inceleyebilirsiniz. Reçetesiz satılan adet söktürücü ilaçlar neler? Adet söktürücü ilaçlar bebek düşürür mü? Adet söktürücü ilaçlar ile hamilelik sonlandırılır mı? Adet söktürücü ilaçlar kaç gün ve nasıl kullanılabilir?
ECZANELERDE EN ÇOK SATILAN ADET SÖKTÜRÜCÜ İLAÇLAR NELER?
Geciken adet günlerinde adet kanamasının bir an önce başlaması için tıbbi yöntemlere başvurmak isteyen kadınların doktor onayı ile aldıkları söktürücü ilaçlar şu şekildedir: Tarlusal, Luteynyl, Duphaston, Advil Liquigel, Glifor, Cyclo, Apranax Fort... Adet döneminde vücuttan gelen kanamaların etkisi östrojen ve progesteron hormonlarına bağlıdır. Bu iki hormondan östrojen vücutta yüksek ise kanamanın görülmediği yani adet döneminin olmadığı zamanı içerir.
Eğer progesteron hormonu yüksekse kanamanın olduğu yani adet görülen vakittir. Bu durumda adet kanamasının olmaması için progesteronun düşük olması gerekir. Bu durumun önüne geçmek için doktordan istenen adet söktürücü ilaçların özelliklerine bakıldığında progesteron yüksekliğinden dolayı adet kanaması olunur.
ADET SÖKTÜRÜCÜ İLAÇLAR NASIL KULLANILIR? ADET SÖKTÜRÜCÜ KULLANIM TALİMATI
Adet söktürücü ilacı kullanmayı bitirdikten sonra kanamanın 3-5 gün içerisinde gelmesi beklenir. Bu süreç bazen 1 haftayı en geç ise 10 günü bulabilmektedir. Adet söktürücü ilaç kullanımında tek başına hareket edilmemesi gerektiğinin en önemli sonucu kesinlikle hamilelik şüphesinin bulunmaması gerektiğindendir. Eğer hamilelik döneminde adet söktürücü kullanılırsa ne yazık ki bebeği kaybetme riski vardır.
Hamilelikte kullanılmayan bu ilaçların kullanım şekli ve dozu çok ama çok önemlidir. Gerekli gereksiz her durumda adet söktürücü ilaç kullanmak yan etki sağlayabilir.
ADET SÖKTÜRÜCÜ İLAÇLARIN YAN ETKİLERİ! ADET SÖKTÜRÜCÜ İLAÇLAR BEBEĞİ DÜŞÜRÜR MÜ?
Adet söktürücü ilaçların kullanımında herhangi bir uygunsuzluk olduğu vakit rahim yapısından dolayı bazı sorunlar ortaya çıkabilir. Adet söktürücülerin en büyük dezavantajı hamilelikte düşüğe neden olabilmesidir. Düşük olmasa dahi sakat doğumların görülme riski de vardır. İçerisinde bulunan hormonlar bebeklere ciddi bir zarar verebileceği için kullanımdan önce hamilelik testi bile yaptırılabilir.
Doktorların düşük tedavisinde uyguladıkları bazı adet söktürücü hapların Tarlusal, Progestan, Cyclo-Progynova, Duphaston olduğu bilinmektedir.
EMZİREN ANNELER ADET SÖKTÜRÜCÜ KULLANABİLİR Mİ?
Yalnızca hamilelik için değil emzirme dönemindeki anneler için de zararlı olan adet söktürücü ilaçlar bu evrede kullanılırsa süt yoluyla bebeğe geçme riski oldukça fazladır. Emziren annenin günlük hayatında tükettiği gıdalar bile bebeğe geçerken yoğun miktarda kadınlık hormonu bulunduran bu ilaçlar özellikle de cinsiyet problemlerinin görülmesine yol açar. Bebeğin sağlığı göz önünde bulundurulması için ne hamilelikte ne emzirme döneminde bu tür ilaçların kullanımı uygun görülmez.