Son Konu

Reklam Mesajları Nereye Şikayet Edilir?

bilgiliadam

Yeni Üye
Tepkime
39
Credits
-6,413
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Reklam Mesajları Nereye Şikayet Edilir?

imagesreklammesajlarinereyesikayetedilir5ad10ab3980e5
Gelişen teknoloji ile birlikte hayatımıza zorla giren pazarlama ve tanıtım amaclı istenmeyen sms, arama ya da e posta iletileri 1 Mayıs tarihi itibari ile tarihe karıştı… Ya da biz oyle sanıyoruz

Reklam icerikli mesajların yolunu tıkayan kanun yururluğe girdi girmesine ancak hala ısrarla bu yonde gelen arama ve mesajlar tamamen durmadı Eğer siz de halen bu tarzda mesajlar alıyorsanız yapmanız gereken biraz zaman ayırıp şikayette bulunmak

Yeni kanun ile birlikte ticari elektronik iletiler belli bazı şartlar dahilinde gonderilebilecek bu şartların en onemlisi iletilerin alıcılara onceden onay alınmak şartıyla gonderilmesidir

Onay vermekten kasıt ise yazılı ya da elektronik iletişim aracları yoluyla verilebilmektedir Diyelim ki bir mağazadan alışveriş yaptınız ve odeme sırasında iletişim bilgilerinizin sisteme girilmesine izin verdiniz Bu andan itibaren otomatik olarak onay vermiş bulunuyorsunuz Alışveriş yaptığınız mağaza artık telefonunuza ya da mail adresinize tanıtım mesajları atmakta serbesttir

Boylesi bir durumda yapmanız gereken herhangi bir ucret odemeden onayı iptal ettirmektir

1 Mayıs tarihinden sonra onayınız olmadan size gonderilen mesajları şikayet etmeniz halinde firmalar bin Turk lirasından elli bin Turk lirasına kadar idari para cezası ile cezalandırılabilecekler Bunun icin sizin tek yapmanız şikayetci olmak

İstenmeyen ve tanıtım icerikli mesajları ikametgahınızın bulunduğu yerdeki Gumruk ve Ticaret Bakanlığı İl Mudurluğune yapmanız gerekiyor Dilerseniz şikayetinizi yazılı olarak yapabilir ya da eDevlet uzerinden guvenli elektronik imza ya da mobil imza yoluyla da yapabilirsiniz

Şikayetinizde belirtmeniz gereken bilgiler şunlardır…

Kısa mesaj yoluyla yapılan ticari iletişimde; şikayetcinin telefon numarası, şikayetcinin abonesi olduğu GSM operatorunun adı, şikayete konu iletiyi gonderenin numarası, bu numaranın bulunmaması halinde marka ve işletme adı gibi alfanumerik bilgisi, iletinin gonderilme tarihi, saati ve iceriği ile esnaf veya tacir olmaları halinde bu bilgisine yer verilir İletinin yazılı veya gorsel bir orneği başvuruya eklenir

Üst Alt