Kaskosuz araç kiralamak suç mu?
Kaskosuz şahsi kullanımlı kaskolu araçları açık senet imza şartıyla kiraya veriyorlar. Araca bir şey olduğunda aracın serviste yattığı gün ücreti ve hasar ücreti bire bir kiralayandan tahsil ediliyor.
Kiralık araç hasarı kim öder?
Kasko, kiralık aracın hasarını karşılar, sonra da dönüp kusurlu sürücünün trafik sigortasından bu zararı alır. Eğer bu zarar, trafik sigortasının limitini aşıyorsa üzerini kusurlu sürücüden talep eder. Bu risklerin bir kısmı kiralık araçları sürekli kullananlar için de geçerlidir.
Kiralık Araç kaskosu neleri kapsar?
Rent a car kaskosu ikiye ayrılır. Birincisi full kasko, ikincisi muhafiyetli kasko çeşididir. Rent a car kaskosu sürücünün maddi olarak herhangi bir kayıp yaşamaması için yapılan kaskodour. Böylece herhangi bir kaza durumunda hem araç kiralayan sürücü hem de rent a car şirketini korumaktadır.
Kiraladığın araçla kaza yaparsan ne olur?
Örneğin sigorta, kasko, kaza ve vergi gibi ayrıcalıklar insanları araç kiralamaya yönlendiriyor. Kiralanan araçla kaza yapılması halinde ise burada önemli olan firmanın kurumsallığı oluyor. Yani sözleşmenizde her şey dahil olarak anlaşılmışsa bu durumda kaza yapsanız da tüm sorumluluk firmaya aittir.
Rent a car Kaskosuz araç kiralayabilir mi?
Elbette güvenilir bir şirketten araç kiralamak olası risklerin gerçekleşmesi durumunda problem yaşamanın önüne geçebiliyor. Kiralanan her aracın zorunlu trafik poliçesi ve rent a car kaskosu poliçesi bulunması zorunlu iken ülkemizde genel olarak çoğu rent a car'cı sadece zorunluk trafik sigorta poliçesini yapıyor.
LCF sigortası nedir?
LCF sigortası nedir? LCF (Lastik – Cam – Far) kaza haricinde bu bölgelerde oluşan ve kaza raporu gerektirmeyen küçük hasarları (cam, far çatlağı, kaportadaki çizik vs.) karşılayan kasko dışı mecburi olmayan bir fondur. Günlük 5 Euro (kiralama başına en fazla 30 Euro) ekstra ödeyerek bu fondan yararlanabilirsiniz.
Araç kiralama hasar muafiyeti nedir?
Muafiyetli kaskoda, herhangi bir kaza sırasında oluşan hasarın belirlenen bir tutarını sigortalının yani araç sahibinin kendisi karşılaması olarak düşünebiliriz. Hasarın geriye kalan yine belirli bir kısmını ise sigorta kuruluşu tarafından karşılanmaktadır.