Reşat Nuri Güntekin'in evi
Reşat Nuri Güntekin`in evi kütüphane
İzmir Reşat Nuri Güntekin Evi
Reşat Nuri Güntekin'in yaşadığı konut
Ünlü edebiyatçı Reşat Nuri Güntekin`in ``Çalıkuşu`` ve ``Dudaktan Kalbe`` romanlarını kaleme aldığı İzmir`in Konak ilçesi Bozyaka`da yaşadığı ev,restore edilerek çocuk kütüphanesine dönüştürüldü
Açılışın yapılmasının arkasında bilhassa ilköğretim okullarında eğitim görebilen öğrencilerin akınına uğrayan kitaplığın üye sayısı 500 ’e ulaştı Bozyaka ve çevresindeki 32 ilköğretim okulundan gelen çocuklar kitaplıkta keza derslerini çalışıyor,ödev hazırlığı yapıyor hem de varlıklı kütüphanenin kitaplarından yararlanıyor Dağıtılmış kişi ve kurumların bağışlarıyla kütüphanedeki kitap sayısı üç bine ulaştı Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ,Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı ’na Balçova ve Gaziemir gibi çevre ilçelerden de gelenlerin bulunduğunu hatırlatarak,Üyelerimiz arasında beş yaşında anaokuluna giden ile üniversite öğrencileri de var dedi Tunçağ, eksiksiz bir Reşat Nuri yapıtları listesinin okurlarla buluştuğunu çocuk kitaplığına gelenlerin yazarın tüm yapıtlarını okuyabildiğini ve hem hayat öyküsünü içeren bir belgeli filmi seyredebildiğini söyledi Tunçağ, Reşat Nuri Güntekin Çocuk Kitaplığı ’nın kapılarının okumak ve araştırmak isteyen tüm gençlere açık olduğunu açıklama etti *