Son Konu

Respawn CEO'su, Apex Legends Geliştiricileri Adına Özür Diledi

makaleci

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
imodifier

Apex Legends'ın geliştiricisi Respawn'ın Iron Crown Collection Event ile ilgili Reddit başlığına iştiraki ve bu başlıkta aralarında baş yapımcı Drew McCoy'un da bulunduğu birtakım Respawn geliştiricilerinin toksik oyuncuları 'adi', 'aşağılık' üzere kavramlarla tanımlamaları oyuncuların önemli reaksiyonunu çekmişti. McCoy'un kullandığı sözler tam olarak ass-hats ve dicks, ancak bunlar da aşağı yukarı bahsettiğim manalara geliyor lisanımızda.

McCoy "oyuncuların geliştiricilere karşı büsbütün ismi olmadıkları devirleri hatırlayacak kadar uzun müddettir bu sektördeyim" demiş. Akabinde bir oyuncunun geliştiricilere "para peşindeki şerefsizler" demesi üzerine "hey bakın, işte o bahsettiğim aşağılık elemanı buldum." diyen McCoy, sonrasındaysa "sanırım teknik olarak oyunculara aşağılık demiş oldum" biçiminde devam etmişti.

Respawn Entertainment CEO'su Vince Zampella bu gelişmeler üzerine bir özür bildirisi yayınladı ve geliştirici ekibin karşılaştığı tehditlere ve hakaretlere karşın oyunculara örnek olmaları gerektiğini ve gelecekte bunu daha düzgün yapacaklarını söyledi.

"Bizimkilerden kimileri tefsirleriyle çizgiyi aştılar ve biz Respawn'ın bu halde temsil edilmesini istemiyoruz. Bundan alınan tüm oyunculardan özür diliyorum. Ben ebediyen Respawn ekibimin ardındayım ve kendilerine yöneltilen, vefat tehditlerinden ailelerini ve sevdiklerini gaye alan tefsirlere kadar toksik ve aşağılayıcı cümlelere karşı konuştuklarında da kendilerini destekliyorum. Ama bunu yaparken önlemeye çalıştığımız şeyin birebirini kendimiz yapmamalıyız"

Yeniden de bu tıp tahlillerden yalnızca toksik oyuncuların alınabileceğini düşünüyorum ben, mütemadi hakaret edilen herkes bir noktada kendini tutamayıp patlayabilir. Yeniden de Respawn CEO'sunun durumdan gereksiz olarak alınanların da gönlünü almaya çalışması güzel bir hareket natürel.

Üst Alt