Resulullaha selamlama atamak selamlama vermekle ilgili sözler Resulullaha selamlama vermek Sual: Vehhabiler, (Peygamber ölüdür, işitmez, ona salevat getirmek faydasızdır) diyorlar Peygamber efendimiz salevatları işitmez mi? CEVAP Muhakkak işitir Resulullah efendimiz, kıyamete dek dünyadaki her müslümanın her mescide girişlerinde kendisine salevat okumalarını istemekte ve ben salevatlarınızı işitirim buyurmaktadır Birkaç hadisi şerif meali: (Mescide giren kimse, Peygamberinize Esselamü aleyküm ya Resulallah diyerek selamlama versin!) Müslim, Ebu Davud, Nesai (Kabrimin yanına, benim için okunan salevatı işitirim Uzakta yerlerde okunanlar bana bildirilir) İbni Ebi Şeybe (Diri olan işitir Bir söz, oysa diri olana bildirilir) (Cuma günü bana çok salevat getirin, çünkü salevatlar bana ulaştırılır ve ben onları işitirim) İMace, İ Şâfiî, Hâkim, Beyheki Resulullah, (Cuma günü bana fazla salevat getirin Çünkü, salevatınızı işitirim) buyurunca, Eshabı kiram, (Ya Resulallah, salevatımızı nasıl işitirsin ki, sen artık kabrinde toprak olmaz mısın?) dediler Peygamber efendimiz buyurdu ama: (Allahü teâlâ toprağın Peygamberleri çürütmesini haram etti, Onlar öldükten sonradan da diridir, rızıklandırılır) Ebu Davud, Nesai, Beyheki (Bir kimse bana selam verince, Allahü teâlâ, ruhumu bana geri verir Onun selamını işitir, cevap veririm) Ebu Davud (Yanına ben anıldığım halde bana salevat getirmeyenin burnu sürtülsün) Tirmizi (Meclislerinizi bana salat ve selamlama getirmekle ziynetlendirin Salevatınız size kıyamette nur olur) Deylemi (Namazda Ettehıyyatüden sonra, bana salevat getirmeyi dikkatsizlik etmeyin Çünkü bu, namazınızın zekatıdır) Dare Kutni (Nerde olursanız olun, salat ve selamınız bana ulaşır) Ebu Davud, Taberani, Dıyâ Resulullah efendimize defalarca salevat getirmek, selamlama tahsis etmek, rahmetin gelmesine, duanın kabulüne vesiledir Namazı bitirip sağa sola selamlama verirken meleklere ve Resulullaha da gaye etmelidir