Son Konu

Rezene çayı bebeklere ne kadar verilmeli? Kolik bebeklerde rezenenin faydaları

dagcı

Yeni Üye
Katılım
9 Ocak 2022
Mesajlar
152,900
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
68
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
rezene_cayi_bebege_ne_kadar_verilmeli_faydasi_neler_kolik_bebege_rezene_icirirseniz_1557909559_6847.png

Bebeklerdeki gaz sorunlarını gidermenin en doğal ve sağlıklı formülü olan rezene çayı hem bebek hemde emziren anneler için mucizevi bir etki sunuyor. Çeşitli sağlık problemlerine ilaç gibi gelecek olan rezene bitkisinin bebeklerdeki kullanımını, ne kadar verilmesi gerektiğini ve emziren annelerde ne işe yaradığını biliyor muydunuz? Bebeklerde ve emziren annelerde rezene tüketimi ile ilgili tüm merak edilenler...

Doğum sonrasında genelde ikinci ya da üçüncü haftalarda başlayan kolik yani gaz sancısı, anne ve babalarda dahil olmak üzere uykusuz gecelerin en önemli faktörüdür. Dinmek bilmeyen ağlama nöbetlerine karşı kesin bir çözüm olmadığı için anne ve babalar, bu gibi durumlarda ne yapacağını bilemeseler bile en azından bebeklerini rahatlatmanın yollarını ararlar. Halk arasında çok konuşulan ve gerçekten işe yaradığı düşünülen rezene çayı, gaz azaltıcı özelliğinden dolayı bu esnada akıllara gelebilir. Sağlık açısından yararlı olduğu bilinen besinlerin ya da içeceklerin doğru kullanımı halinde şifa bulunması kaçınılmaz olacaktır. Ancak söz konusu bebekler olduğu zaman hangi besinin ya da içeceğin iyi geldiğini bilmekle beraber kullanılacak olan dozun ayarını tutturmak da çok önemlidir. Biz yetişkinlere göre çok daha hassas ve narin yapıda olan bebeklerde faydalı besin tüketilse bile yanlış miktarda verildiğinden yan etki oluşturup bebeğe zarar verebilir. Doktor onayı ile ilerlendiği vakit olumlu sonuç elde edebileceğiniz bitkisel yöntemlerde kolik ağrısı için şifalı bitkiler elbette mevcuttur. 

gdjzf_1557909598_3562.png

Birçok faydalı bitki çayları arasından kolik ağrılarına karşı en etkili bitkilerden biri olduğu bilinen rezeneyi kaynatıp suyunu süzerek bebeğinize verebilirsiniz.1,5 çay bardağı miktarını kaçırmadığınız  takdirde haftada üç gün bebeğinize içirebileceğiniz rezene çayı için, rezene bitkisinin tamamen doğal halini bulmak için aktarları gezip oradan satın alabilirsiniz. Peki rezeneyi aldıktan sonra bebeğinize nasıl vermelisiniz? Rezene başka nelere iyi geliyor? Rezenenin bebeklerde kullanımı...

BEBEKLERE REZENE ÇAYI NASIL DEMLENİR?

31FnO_1557909867_5618.png

Poşet rezene çayını ya da rezene bitkisini biberona koyun. Üzerine kaynamış içme suyunu boşaltın. 5 dakikalık bir süre ile bekletip poşeti kaldırın ya da süzdürün. Çayın oda sıcaklığına gelmesini bekleyin. Daha sonra belirtilen ölçülerde bebeğinize verebilirsiniz. Bebeklere iyi geldiği bilinen rezene, bağırsaklarda problem oluşturabileceği gibi alerjide yapabilir. Bunun için bebeğinize rezene verirken ölçüsüne dikkat etmelisiniz.

6-12 ay arasında 1-2 gram,
1-4 yaş 1.5–3 gram,
4 yaş ve sonrasında 3-5 gram olarak kullanabilirsin.
Poşet çayların bir poşetinde ortalama 1,5-2 gram rezene çayı bulunur.


REZENE ÇAYI BEBEKLERDE NE İŞE YARAR?

5Nrwe_1557909910_1347.PNG

Günlük hayatta bitki çayları arasında adını sıklıkla duyduğumuz rezene çayı, yetişkinlikte olduğu gibi bebeklerinde imdadına yetişiyor. Kimyon tohumu ile bağdaşan ama daha hafif ve tatlı olan rezene, bebeklerde 1 aylıktan önce kesinlikle kullanılmamalıdır. Oldukça az miktardaki bir rezeneyi suda kaynatıp bebeğinize içirdiğinizde başta kolik sancısı olmak üzere şişkinliği giderme, sindirimi çözme ve uyku bozukluklarını gidermede bile çok iyidir.

Özellikle de ilk zamanlarda sıklıkla görülecek olan gaz sancıları annenin emzirme pozisyonunu yanlış tercih etmesi, annenin tükettiği gaz yapıcı besinin süt yoluyla bebeğe geçmesi ve birtakım sindirim problemlerinden dolayı meydana gelmesi ile görülür. Ayrıca mama ile beslenen bebeklerde kabızlık sorunu ekstra fazla görüleceği için hazmı kolaylaştırır ve kabızlığı önler.

Gaz probleminden dolayı sürekli uykusu bölünen ya da ağlama krizlerine giren bebeğiniz için bir mucize niteliğinde olan rezeneyi kullanırken doktor onayı almadan kullanmamaya dikkat etmelisiniz. Peki rezene sadece bebeklere mi iyi gelir? İşte emziren annelerdeki mucizevi etkileri...

EMZİREN ANNELERDE REZENE KULLANIMI VE YARARI

oem59_1557910038_0222.png

Çeşitli nedenlere bağlı olarak gelişebilen süt yetersizliğine ilaç gibi gelecek olan rezenenin bir başka faydası da süt arttırıcı olmasıdır. Uzmanlar tarafından sıklıkla tavsiye edilen rezene, emziren annelerde tüketildiği zaman östrojen hormonu uyarılır ve bu da süt üretimini harekete geçirerek memeden daha çok süt gelmesini sağlar.

İştah arttırıcı özellikte olduğu için fazla tüketilmemesi gereken rezene, özellikle de doğum kilolarını veremeyen ya da şişman kimselerin çok dikkatli bir şekilde tüketmesi gereken bir bitkidir.

EMZİREN ANNELER REZENEYİ NASIL TÜKETMELİ?

voYUj_1557910079_0839.jpg

2 bardak içme suyunu kaynattıktan sonra içine 1 kaşık rezeneyi koyup süzün ve tüketin. Rezene içmekten hoşlanmıyorsanız bir tutam ıhlamur, birkaç damla limon, bir avuç papatya suyunu çaya ilave edip daha aromalı bir bitki çayı elde edebilirsiniz. Özellikle de yemek sonrasında içeceğiniz rezene süt üretimini daha fazla arttırmaktadır.

BEBEKLERDE GAZ SORUNUNA KARŞI KÜR TARİFİ

Kaynamış olan suyun içine ocağın altını kapattıktan sonra 1 çay kaşığı kadar kimyon ekleyip güzelce karıştırın. 1 taşım daha kaynatıp ocağın altını kapatın. İçerisinde taneleri kalmayacak gibi süzdükten sonra 2 çay kaşığı toz şeker koyun ve iyice ılıdıktan sonra bebeğinize sadece çay kaşığı ile içirin.



HANGİ BİTKİ ÇAYI NE İŞE YARAR? BEBEKLERDE BİTKİ ÇAYI KULLANIMI

IHLAMUR: Kış aylarında grip ve soğuk algınlığı gibi yaygın görülen rahatsızlıklarda tüketilen ıhlamur, öksürüğün yumuşamasında etkilidir. Ayrıca kabızlık sorununun da önüne geçerek, ilk altı aylık dönemden sonra günlük 1 ya da 2 yarım kahve fincanı tüketilebilir.



PAPATYA: Sakinleştirici etkisi nedeniyle uykusuzluğa ya da mide kramplarına iyi gelen papatya, 6 aylık dönemden sonra günlük 1-2 defa yarım fincan verilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken şey, bazı papatya türlerinin zehirli olduğu ve açıkta satılan papatya çaylarının tercih edilmemesi gerektiğidir.



NANE: Bulantı ve kusma gibi rahatsızlıklar için iyi gelen nane-limon çayı gerek yetişkinler gerek de çocuklar için kullanılan içeceklerden biridir. 6 aydan büyük bebeklerde kullanılabilir.



 
Üst Alt