Son Konu

Rezene çayı nedir ve nelere iyi gelir ?

makaleci

Yeni Üye
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
351,088
Tepkime
0
Puanları
36
Yaş
36
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Tat bakımından dereotuna benzeyen rezene, Pakistan ve Hint mutfağı başta olmak üzere pek çok devlet mutfağında yaygın olarak kullanılan tanınan bir baharattır.Rezene çayı klâsik olarak hazımsızlık, mide krampları, sindirim sıkıntıları, ateş ve bebeklerde kolik(gaz) tedavisinde kullanılır.

Rezene çayı umumî olarak hazımsızlık, mide ağrısı, gaz ve sindirime bağlı sair meseleler için içilebilir. Lakin rezene çayının, öbür bitki çaylarında olduğu üzere, çokça tüketiminin kimi yan tesirleri olabileceğini unutmayın. Örneğin tevellüt denetim hapı kullananların, östrojen takviyesi ortamların rezene eserleri kullanması, bu ilaçların vücut tarafından emilimini olumsuz cihette etkilediği için önerilmemektedir.

Rastgele bir rahatsızlık nedeniyle sistemli olarak ilaç kullanıyorsanız, rezene çayı içmeye başlamadan evvel hekiminize yahut diyetisyeninize müracaatınızı öneririm.

*Rezene çayı ülserin belirtilerinden biri olan daima açlık hissini azaltıyor.

*Bitkinin spazmları azaltan özelliği, kasılmalar nedeniyle meydana gelen adet sancılarını hafifletmek için kullanılabilir. Ayrıyeten adet öncesi sendromu belirtilerinden olan gerginliği almak için günde 1-2 bardak rezene çayı içebilirsiniz.

*Rezene gözlerdeki şişliği almak için birebirdir.

*Rezene çayını adet kramplarında olduğu üzere sindirimle ilgili mide krampları içinde kullanabilirsiniz. Rezene çayı mide krampları dışında gaz, hazımsızlık ve ishale karşı içilebilir.

*Potasyum, kalsiyum ve gayri mineraller bakımından güçlü olan rezene ateşi düşürmek ve enfeksiyonlara karşı vücudun direncini arttırmak için kullanılabilir.

*Bebeklerde ve çocuklarda kolik tedavisi için yaygın olarak kullanılan rezene çayı kolik belirtilerini azaltarak bebeğin rahatlamasına yardımcı olur. Bebeğiniz için hazırlayacağınız rezene çayı için 1 çay kaşığının 1/3’ü kadar rezeneyi kaynatmanız ehliyetli olacaktır. Çay düzgünce soğuduktan sonra içirebilirsiniz.

*Rezene çayının yağ yakılmasını hızlandıran bir özelliği bulunmamakla birlikte, idrar söktürücü özelliği vücutta tutulan ziyade suyun daha süratli atılmasına yardımcı olur.

*Ayrıca rezene çayı emziren analar için yeterli bir alternatiftir. Doz aşımına gitmemeye itina şovunuz.

 
Üst Alt