Son Konu

Rükuya Giderken Allah’u Ekber Demeyi Unutuyorum Sehiv Secdesi Gerekir mi?

Profösör

(¯´•._.• Site Yetkilisi•._.•´¯)
Tepkime
14
Web
bilgilihocam.com
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Rükuya giderken Allah’u Ekber demeyi ara sıra unutuyorum sehiv secdesi gerekir mi? Bazen rükudayken Sübhane Rabbiyel Ala diyorum sonra hemen düzeltiyorum sehiv secdesi yapılmalı mı? diğer sorum: rukudayken dediğimiz Subhane Rabbiyel Azim deki ” z ” harfi peltek mi söylenmeli yoksa normal z şeklinde mi olmalı?

Cevap: Değerli ziyaretçimiz, birinci sorunuzun cevabı, ruküya giderken veya namazın hrhangi bir yerinde Allah’u ekber demeyi unutursanız sehiv secdesi yapmanız gerekmemektedir. Fakat bu konuda çok dikkatli olmalısınız. Bu bir alışkanlık haline gelmemelidir.

İkinci sorunuzun cevabı, örneğin rukudasınız ve ilk seferinde Sübhane Rabbiyel Ala dediniz ve aklınıza yanlış söylediğiniz geldi bu durumda tekrar baştan başlamayınız bir kere Sübhane Rabbiyel Ala dedikten sonra iki defada Subhane Rabbiyel Azim dedikten sonra doğrula bilirsiniz.

Üçüncü sorunuzun cevabı, Subhane Rabbiyel Azim zikrinde ki z harfini bildiğimiz Türkçe’de ki z harfi gibi telafuz edebilirsiniz bunda herhangi bir sakınca yoktur. Yüce Mevla’mız namazlarınınzı kabul eylesin.

Üst Alt