Son Konu

Ruşeymli Bebek Ekmeği

morfeus

Yeni Üye
Tepkime
0
Credits
0
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
ruseymli-bebek-ekmegi.jpg

Ruşeymli Bebek Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

• 3,5 su bardağı tam buğday unu
  • 1.5 çay bardağı ılık su
  • 1 tane instant kuru maya
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı ruşeym

Ruşeymli Bebek Ekmeği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel yoğurma kabımıza su ve mayamızı koyup mayamızı eritiyoruz ve 10 dk kadar bekliyoruz.
  2. Akabinde zeytinyağını ekliyoruz, unumuzu denetimli bir halde yoğurma kabımıza boşaltıyoruz ( ben 3. 5 su bardağı kullandım unun markasına nazaran değişebilir siz eksik yahut fazla da koyabilirsiniz kâfi ki hamur çok katı olmasın).
  3. Unumuzu da ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı ruşeymi ekleyip yoğurmaya başlıyoruz ele yapışan bir hamur olucak ancak o kadar da yapış yapış değil kulak göğsü kıvamından bir tık daha yumuşak.
  4. Hamurumuzu yoğurup üzerine streç ile sarıp 1 saat mayalanmasını bekliyoruz.
  5. Hamur mayalandıktan sonra tezgaha ya da yeniden kabın içinde ellerimizi ıslatarak tekrar yoğurup istediğimiz hali verelim ben yuvarlak yaptım.
  6. Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsimize alalım.
  7. Hamurumuzu üzerine fırça yardımıyla her yerine su sürelim.
  8. Fırınımızın içine yanmaz bir kaba bir ölçü su koyuyoruz ki ekmeğimiz yumuşak olsun bu püf noktası 200° fırında yaklaşık 30 dk kadar pişiriyoruz
  9. Fırından fırına yeniden değişiklik olabilir denetimli bir formda pişirin.
  10. Ekmeğimiz piştikten sonra fırından çıkartıp bir beze sarıyoruz birinci başta ekmeğimizin üstü sert olacaktır lakin beze sarınca yumuşacık olacak ☺️Şimdiden afiyet olsun miniklere şifa olsun ❤️Doktorunuza müşavereyi unutmayın

Üst Alt