Tüm dünyanın gözü kulağı Ukrayna'daki savaşta! Rus başkan Putin, ne kıymetine olursa olsun Ukrayna'yı ele geçirmek istiyor. Rusya'nın nükleer tehdidine yanıt veren ABD Dışişleri Bakanı Blinken; 'Gereken karşılığı vermeye hazırız' dedi. ABD'nin kıyamet uçağı ise havalanarak dünyaya ileti verdi. Kıyamet uçağı nükleer patlamaya da sağlam...
Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin dokuzunca gününde dünyayı huzursuz eden bir olay yaşandı. Avrupa'nın en büyük nükleer güç santrali olan Zaporijya bombalandı. Rus ordusu ayrıyeten tesisi ele geçirdi. Gaye, Ukrayna halkının gücünü kesmek. ABD'nin 'kıyamet uçağı' ise Putin'in nükleer silah tehdidinin akabinde dört buçuk saatlik bir uçuş yaptı.
Mynet'in haberine gören nükleer bir çatışma durumunda uçan bir komuta merkezi sağlamak için modifiye edilen Boeing 742, öbür erken ikaz jetleriyle birlikte havalandı.
Amerika'nın nükleer bir çatışma durumunda uçan denetim merkezi olarak tasarlanan 200 milyon dolarlık 'kıyamet uçağı', Vladimir Putin'in Rusya'nın nükleer güçlerinin hazırlığını artırmasından saatler sonra Pazartesi günü dört buçuk saatlik bir eğitim sortisine gönderildi.
Modifiye edilmiş bir Boeing 742
Askeri uçuş izleme siteleri, 'GORDO15' davet işaretine sahip modifiye edilmiş Boeing 742'nin Nebraska'daki bir ABD Hava Kuvvetleri üssünden havalandığını ve balistik füzeleri izlemek için kullanılan öteki uzman erken ihtar jetleri eşliğinde bir vazife yürüttüğünü gösterdi.
Günlerce havada kalabilen ve nükleer bir patlamadan kaynaklanan elektromanyetik darbeye dayanacak biçimde tasarlanan uçak, rutin eğitim ve hazırlık misyonları yürütüyor. En az bir E4-B de her vakit 7/24 hazır tutuluyor.