Son Konu

Saç dökülmesi nedir? Saç dökülmesine ne iyi gelir?

bilgiliadam

Yeni Üye
Katılım
16 Ağu 2017
Mesajlar
1,516,397
Tepkime
41
Puanları
48
Credits
-6,413
Geri Bildirim : 0 / 0 / 0
Saç dökülmesi genellikle genetik kökenlidir, ancak çeşitli hastalıklardan dolayı yaşanabilir. Buna ek olarak, geçici hastalıklar sinüzit, enfeksiyon, bağırsak parazit saç dökülmesini tetiklerken, B12, magnezyum, çinko ve demir eksikliği saç dökülmesine neden olur.
Saç dökülmesi saç sağlığımız için bir zorunluluktur. Zayıflamış saçlar kendilerini yenilemek için dökülür ve saç köklerinden sağlıklı saçlar oluşur. Ancak bunun belirli bir oranı olmalıdır. Bilimsel olarak dökülen saç oranı, toplam saç oranı saç dökülmesinin yüzde onunu aştığında sağlıksız bir kayıp anlamına gelir ve dermatoloğa başvurmak yararlıdır.
Günlük temizlik ve rutin saç bakımı, bir dizi saç dökülmesini önleyebilir. Saç foliküllerinin havası saçın sağlığı için çok önemlidir. Bu nedenle saç derisi düzenli aralıklarla yıkanmalı, saç yıkanırken yumuşak hareketlerle temizlenmeli ve saç her zaman temiz olmalıdır. Çoğu şampuandaki şampuanların köpüklenmesini sağlayan ve ayrıca çamaşır ve bulaşık deterjanı içeriğindeki maddeler kafa derisi sağlığını bozar ve saç tellerine zarar verir. Bu nedenle saç sağlığı için ucuz şampuanlardan kaçınılmalı ve doğal içerikli sabunlar ve şampuanlar tercih edilmelidir.

Saç Neden Dökülür?​

Erkeklerde saç dökülmesi ergenlikten sonra ortaya çıkmaya başlar. Erkek genetiği saç dökülmesi için daha uygun olduğundan, kellik problemleri sonraki yıllarda ortaya çıkar. Kadınlarda saç dökülmesi daha az yaygındır, ancak bireysel gen farklılıklarından kaynaklanır. Stresli yaşam, tiroid hormonunun dengesizliği, kontraseptif kullanımı, doğum süreci, emzirme süreci, menopoz dönemi kadınlarda saç dökülmesini tetikler. Perm, fön makinesi vb saç bakımı adı altında yapılmıştır. diğer işlemler saç derisine aşırı ısı maruziyeti ve uzun vadede saç dökülmesine neden olur.

Saç Dökülmesini Önlemek Mümkün Müdür?​

Tanı bir uzman yardımı ile yapıldıktan sonra, bir hastalık dökülmesi meydana gelirse, buna göre bir tedavi süreci izlenir. Gerekirse, vitamin takviyeleri yapılır, protein destekli diyet kullanılabilir ve hormonal denge bozukluğu varsa, hastalık tedavi edilir. Doğru tanı ve tedavi saç dökülmesini normal seviyeye getirebilir.

Saç Dökülmesi İçin İyi Olan Nedir?​

Uzman kontrol altında çeşitli ilaçların kullanımı saç dökülmesi için iyidir. Bu ilaçlar zayıf saç tellerinin güçlendirilmesini ve ince saç tellerinin kalınlaşmasını sağlar. Kayba maruz kalan saç tellerinin tedavisini sağlar ve kaybı önler. Saç mezoterapisi denilen yöntemle, saç derisine mikro iğneler ile vitaminler, mineraller ve dolaşımı düzenleyen maddeler enjekte edilir. Enjeksiyon işlemi tamamlandıktan sonra kafa derisi, enjekte edilen maddeleri saç köklerine dengeli bir şekilde yaymak için masaj yapılır. Kürlenme şeklinde uygulanabilen bu tedavi, saç köklerinin güçlendirilmesine ve saç büyümesine katkıda bulunur. Bu yöntem hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilir.
Günümüzde kullanılan en yaygın yöntem saç ekimidir. Saç ekimi, saç derisinin arkasında bulunan ve kökleri olmayan saç köklerini uygulayarak dengeli bir görünüm elde etmeye çalışmaktır. Daha çok erkek tipi saç dökülmesinde kullanılır. Günümüzde en geçerli saç dökülmesi çözümüdür.

Bitkisel Çözümler Saç Dökülmesi İçin Yeterli mi?​

Saçlı deride kan dolaşımının hızlanması saç dökülmesini önler. Kafa derisine zeytinyağı ve hindistancevizi yağı ile masaj yapılması kan dolaşımının hızlanmasına katkıda bulunur. Yine, bir tutam biberiye 20 dakika kaynatılır ve soğutulursa, saçı durulamak ve saçı güçlendirmek için kullanılır. Kalan biberiye suyu da saç kremi olarak kullanılabilir.
Saç dökülmesi için birçok bitkisel çözüm önerilmesine rağmen, gelişmiş saç dökülmesi yaşıyorsanız, kesinlikle bir dermatolog görmelisiniz.
 
Üst Alt