Merhaba sevgili bayanlar ozellikle bayanlar diyorum cunku bir cok kadının sordguğu bir soruya cevap arıyacağız konumuzdaBayanlar bu soruyu cok sık sorarlar ya kuaforlerinde yada bu konuyla ilgili bilgisi olan kişilere saclarım cok dokuluyor ne yapmalıyım sac dokulmesini nasıl engelleyebilirim
ALT :wwwupluploadssaclarimdokuluyor52762jpegsaclarimdokuluyor52762ALT
Hemen bu konuyla ilgili kısa bir araştırma yaptım sacların neden dokulduklerini nelerden etkilendiklerini oğrendim kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum konuyla ilgili oğrendiklerimi imagessaclarimdokuluyorneyapmaliyim5ad490a444ae4gif
Ozellikle mevsim gecişlerinde cok sık gorulen bir problemdir sac dokulmeleriOnce şunu sizlere hatırlatmak istiuorum bayanlar bu konuda telaşlanmanız icinGunluk 80 telden fazla sacınız dokuluyorsa ve bu dokulmelerinin onune gecmemeniz durumunda saclarınızı hızla kaybedebilirsiniz
Sac dokulmesi sorunu yaşayanların saclarını tamamen kaybetmeden once yardım almaları gerekiyor bunu sakın unutmayınOncelikle bir kan tahlili yaptırmalısınız demir, tiroid, ostrojen ve testesteron hormonu seviyesinin olculmesi gerekiyor bununla birlikte beslenme alışkanlıklarının gozden gecirilmesi gerekiyorSaclarınızın dokulmesinin onune gecmek istiyorsanız bunun icin duzenli ve sağlıklı beslenmeniz gerekmektedirİşe doğru ve dengeli bir beslenme planı ile başlamanız gerekiyor
Biz kadınlarda sac dokulmesi eğer bir genetik yatkınlıktan kaynaklanmıyorsa, sacların cok gergin toplanmamasını, fazla fon cekilmemesini ve kalıcı perma yaptırılmaması oneriliyorAyrıca bunların yanı sıra sacı havalandırmamak, cok sık yıkamak ve cok taramak da dokulmeyi tetikleyen diğer unsurlar Sacları dokulmeye başlayan bayanlar bu titizliği gosterdikleri takdirde sacları normal hale girecektir